Ο παραμυθένιος γάμος της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ με τον Μάθιου Κουμάρ – Οι εμφανίσεις και τα παραλειπόμενα

Ο γάμος στην Μητρόπολη Αθηνών ήταν παραμυθένιος. Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και έλαμπαν από ευτυχία.

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ έζησαν στην Μητρόπολη Αθηνών, ένα από τα πιο ξεχωριστά απογεύματα της ζωής και της σχέσης τους. Ο γάμος τους ήταν εντυπωσιακός και οι ίδιοι έδειχναν να το απολαμβάνουν. Ο γαμπρός περίμενε τη νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας. Εκείνη έφτασε με καθυστέρηση 26 λεπτών, συνοδευόμενη από τον αδερφό της, Παύλο. Μετά το μυστήριο, το ζευγάρι έβγαλε φωτογραφίες στην είσοδο, υπό τις επευφημίες του κόσμου που παρακολουθούσε από απόσταση λίγων μέτρων, πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Συγγενείς και φίλοι των νεόνυμφων ταξίδεψαν στην Αθήνα για να δώσουν το παρών στο μυστήριο. Τα φλας των φωτογράφων είχαν πάρει φωτιά από τις 17:00 όταν άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι. Ανάμεσά τους, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Καίσαρης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Σταύρος Λιβανός με την σύζυγό του Μαριέλλα Τσαβλίρη.

Η νύφη έφτασε νύφη στη Μητρόπολη Αθηνών, φορώντας την τιάρα του οίκου Cartier και νυφικό που σχεδίασε η Σίλια Κρυθαριώτη. Ο Παύλος την παρέδωσε στον Μάθιου Κουμάρ και στη συνέχεια όλοι μαζί προχώρησαν στα ενδότερα.

Μετά το μυστήριο, γαμπρός και νύφη σταμάτησαν στην είσοδο και αντάλλαξαν το πρώτο φιλί ως παντρεμένοι. Δίπλα τους, ήταν η μητέρα της Θεοδώρας, Άννα Μαρία, που χαιρετούσε τον κόσμο. Η χήρα του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου, είχε παντρευτεί στην ίδια εκκλησία, πριν από 60 ολόκληρα χρόνια.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να φτάνουν λίγο μετά τις 17:00. Η Μαρί Σαντάλ πόζαρε με τα παιδιά της και πήρε θέση στην είσοδο της εκκλησίας, για να δει την άφιξη της νύφης.

Ο γαμπρός Μάθιου Κουμάρ βρισκόταν στην εκκλησία από τις 17:15. Ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για τις 17:30, όμως υπήρξε η εθιμοτυπική καθυστέρηση στην άφιξη της νύφης.

Η Άννα Μαρία εμφανίστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευόμενη από τον γιο της Νικόλαο. Η Τατιάνα Μπλάτνικ απουσίαζε. Πληροφορίες την θέλουν να βρίσκεται σε ταξίδι στον Όλυμπο.

Αμέσως μετά έφτασε η Νίνα Φλορ με τον πατέρα και τον σύζυγό της Φίλιππο. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί στην ίδια εκκλησία το 2021, σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πριν τον θάνατό του.

Θερμά χειροκροτήματα και για την Αλεξία. Το μεγαλύτερο από τα παιδιά της Άννας Μαρίας και του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προφανώς θυμήθηκε το απόγευμα και τον δικό της γάμο, που είχε γίνει το 1962 στην Μητρόπολη Αθηνών. Μαζί της, ήταν και η αδερφή της Ειρήνη, που ταξίδεψε στην Ελλάδα παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Απαστράπτουσα το απόγευμα και η Μαρία Ολυμπία που ήταν παράνυμφος. Το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, κέντρισε τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων.

Όλοι περίμεναν την άφιξη της νύφης, που έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών στις 17:56. Με καθυστέρηση 26 λεπτών. Σταμάτησε δύο φορές. Μία έξω από το αυτοκίνητο και μία στις σκάλες της εκκλησίας. Ο γαμπρός Μάθιου Κουμάρ, την περίμενε στην είσοδο, κοντά στους γονείς και στους συγγενείς του.

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι βγήκε και έδωσε ένα φιλί μπροστά σε κάμερες και φωτογράφους που κατέγραφαν τα πάντα.

Αμέσως μετά Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ ανανέωσαν το ραντεβού με τους καλεσμένους τους, για τη γαμήλια δεξίωση, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθηναϊκής ριβιέρας.

Το παρών έδωσαν επίσης η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η αδερφή της ‘Αννας Μαρίας και της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας εκπροσώπησε τον δανέζικο βασιλικό οίκο συνοδευόμενη από τα παιδιά της.

Στα παραλειπόμενα του γάμου, η απόφαση ορισμένων να πλησιάσουν μετά το τέλος, για να πάρουν λουλούδια από τη νυφική διακόσμηση και να βγάλουν τις δικές τους αναμνηστικές φωτογραφίες.

To άρθρο Ο παραμυθένιος γάμος της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ με τον Μάθιου Κουμάρ – Οι εμφανίσεις και τα παραλειπόμενα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .