Το μεγαλύτερο λάθος του Πεπ

Κόουλ Πάλμερ, αλλιώς «το μεγαλύτερο λάθος του Πεπ Γκουαρντιόλα στην προπονητική του καριέρα». Το διαμάντι που είχε μέχρι το καλοκαίρι του 2023 στα χέρια του ο καταλανός προπονητής αλλά το άφησε να φύγει για την Τσέλσι, συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι και να θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

4 γκολ σε διάστημα είκοσι λεπτών (21′-41′) στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε ο Πάλμερ στη νίκη με 4-2 επί της Μπράιτον, επίδοση μοναδική στα 32 χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Από την αρχή της περυσινής σεζόν ο Πάλμερ είχε συμβολή σε 43 τέρματα (28 γκολ και 15 ασίστ), τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη.

17 ετών και 77 ημερών ήταν το Σάββατο ο Λαμίν Γιαμάλ όταν έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε εννέα γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στα τελευταία 90 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο Τζιάνι Ριβέρα (17 ετών και 87 ημερών).

108 ομάδες θα συμμετάσχουν σε 54 παιχνίδια στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτή την εβδομάδα. Αύριο θα διεξαχθούν 9 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, την Τετάρτη 11 σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ και την Πέμπτη 34 σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.

12 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε το ποσοστό των Γάλλων που έχουν καλή γνώμη για τον Κιλιάν Εμπαπέ, σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση. Πλέον μόλις το 54% έχουν καλή άποψη για τον αρχηγό της Εθνικής Γαλλίας, το 35% τον θεωρούν «ταπεινό», ενώ το 54% θα εκτιμούσε ιδιαιτέρως αν ο Ντιντιέ Ντεσάν έδινε το περιβραχιόνιο των Μπλε σε άλλον παίκτη.

3 συνεχόμενα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπρέντφορντ πετυχαίνει γκολ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Το έκανε με τη Μάντσεστερ Σίτι, το επανέλαβε με την Τότεναμ και το ξαναέκανε με τη Γουέστ Χαμ. Φυσικά πρόκειται για μοναδικό ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ το οποίο όμως απέφερε στις Μέλισσες μόλις έναν βαθμό.

0 προσπάθειες για σουτ είχε ο Χάρι Κέιν στο ντέρμπι της Μπάγερν με τη Λεβερκούζεν. Είναι η πρώτη φορά στα τρία τελευταία χρόνια που ο αρχηγός των Τριών Λιονταριών έχει παρόμοια απόδοση σε ματς που ξεκινά βασικός.

54.089 εισιτήρια έκοψε ο Παναθηναϊκός στα φετινά ευρωπαϊκά του παιχνίδια και είναι τρίτος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τον Αγιαξ που ξεπέρασε τις 200.000 και τη Βοϊβοντίνα (54.590).

67,5% είναι το ποσοστό των νικών του Λουίς Ενρίκε στη Λιγκ 1 ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν. Πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο (για τουλάχιστον 40 αγώνες). Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Τόμας Τούχελ με 75,6%.

16 βαθμούς ύστερα από έξι αγωνιστικές στη Λιγκ 1 έχει συγκεντρώσει η Μονακό, τους περισσότερους μετά τη σεζόν 1960-61 (18) κατά την οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.

88 χρόνια είχε να νικήσει η Οσασούνα πρωτοπόρο της Λα Λίγκα σημειώνοντας τέσσερα γκολ. Το Σάββατο επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 4-2 ενώ η προηγούμενη φορά ήταν το 1936 με αντίπαλο την Αθλέτικ.