Αυτό που ήθελε

Μία μεγάλη νίκη για να διώξει το μαύρο σύννεφο που είχε σχηματιστεί πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια τους τελευταίους μήνες ήθελε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παρότι για ακόμη μία φορά παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες, η Ενωση επικράτησε με 2-0 του μεγάλου της αντιπάλου για την έκτη αγωνιστική της Super League και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη. Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι με πολλή ένταση, πάθος, ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, αλλά μόνο η ΑΕΚ χαμογέλασε στο τέλος. Με εξαίρεση το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος όπου έβγαλε εκτός ματς όλα τα βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού και κυρίως τον Ιωαννίδη. Μάλιστα στο 12′ λίγο έλειψε να σκοράρει όταν ο Ελίασον έβαλε την κόντρα στον Ντραγκόφσκι, αλλά ο Ινγκασον πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα μπροστά από τη γραμμή της άδειας εστίας. Η Ενωση έφτανε πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και στο 30′ από σέντρα ακριβείας του Ρότα ο Πιερό νίκησε τον Ινγκασον στον αέρα και με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 1-0. Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία των Πρασίνων μέχρι την ανάπαυλα ήταν μία κεφαλιά του Γεντβάι από κόρνερ, με τον Στρακόσα να διώχνει δύσκολα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα «τρελό» πεντάλεπτο του Παναθηναϊκού που έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Τετέ και Ουναΐ ενώ στο 52′ ήταν σειρά της ΑΕΚ να χάσει μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του Κάλενς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία στη συνέχεια, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Ο Αλμέιδα έριξε τρίτο στόπερ τον Μήτογλου για να κλειδώσει τον ανούσιο Παναθηναϊκό και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν, με τον Αμραμπατ να εκτελεί εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

«Τα πήγαμε πολύ καλα, ερμηνεύσαμε πολύ καλά το πλάνο κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο που παίζει πολύ καλά. Ως προπονητής αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να καταλαβαίνω και να ερμηνεύω τα χαρακτηριστικά των παικτών που προπονώ κάθε μέρα» ήταν μερικά από τα λόγια του ευτυχισμένου Αλμέιδα μετά το ματς.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (89′ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (71′ Λιούμπισιτς), Περέιρα (71′ Μάνταλος), Ελίασον (89′ Αμραμπατ), Πινέδα (65′ Γιόνσον), Κοϊτά, Πιερό.

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80′ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (66′ Μαντσίνι), Τετέ (87′ Γερεμέγεφ), Ουναΐ (80′ Μπακασέτας), Τζούρισιτς (66′ Πελίστρι), Ιωαννίδης.