Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ 2-0 τον ΠΑΟ

Με γκολ του Φρέντζι Πιερό στο 30΄ και πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 90+3΄, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Πολύ προσεκτικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, απόρροια τόσο της κρισιμότητας του αγώνα όσο και του σωστού «διαβάσματος» που είχαν κάνει οι Αλμέιδα και Αλόνσο. Δυο φίλοι από τα παλιά, που είχαν θερμό εναγκαλισμό πριν από την έναρξη. Με τον Ορμπελίν Πινέδα σε εξαιρετική κατάσταση η Ένωση κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις με εξαίρεση ένα λάθος του Νταγκόβσκι (14΄) που εκμεταλλεύτηκε ο Ελίασον, αλλά πρόλαβε να απομακρύνει ο Γεβντάι.

 

«Άλωσε» ξανά την Τούμπα ο Άρης 1-0 τον ΠΑΟΚ

 

Χάρη σε ένα γκολ του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό, ο Άρης θριάμβευσε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο Ισπανός μέσος πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα κι έκανε τη διαφορά, αφού οι γηπεδούχοι είδαν, μεταξύ άλλων, και δύο προσπάθειές τους να σταματούν στα δοκάρια του Χουλιάν Κουέστα.

 

 

Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο Άκης Μάντζιος έπειτα από τη νίκη του Άρη μέσα στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super Leauge. Οι «κίτρινοι» πήραν το «τρίποντο» επί του ΠΑΟΚ χάρη σε ένα γκολ του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά και τη νίκη», είπε αρχικά ο προπονητής του Άρη στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports και σχολίασε για την εικόνα του αγώνα: «Στο πρώτο 25λεπτο πήγαμε καλά, μετά κάναμε αρκετά λάθη και δώσαμε την ευκαιρία σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ να μας δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε και πάλι καλά, πετύχαμε το γκολ και καταφέραμε να το διαχειριστούμε και να κρατήσουμε μία πολύ σημαντική νίκη, όχι μόνο για λόγους γοήτρου».

 

 

Στον παράγοντα τύχη απέδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου την ήττα της ομάδας του από τον Άρη στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 1-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει ευκαιρίες και δύο δοκάρια.

Σε αυτά στάθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός των «ασπρόμαυρων», μιλώντας στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports: «Εκτός από το γκολ και ένα δοκάρι από τον αέρα δεν θυμάμαι να είχαν άλλη φάση. Εμείς κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δε σκοράραμε. Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς την κλέβαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθολικά υπέρ μας η κατοχή και ο Άρης δε δημιούργησε κάποια ευκαιρία».

 

 

Ήθελε τη νίκη και την πήρε ο Ολυμπιακός 2-0 τον Ατρόμητο

 

Με αρκετό «φρέσκο αίμα» στη σύνθεσή του και ικανοποιητική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διέκοψε το σερί των τριών παιχνιδιών χωρίς νίκη κι επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0 επέστρεψε στις επιτυχίες.

Η πειραϊκή ομάδα έφτασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση και περιμένει τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για να δει που θα βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής, ενώ οι Περιστεριώτες παρέμειναν στους 8 βαθμούς.

 

 

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος – Καλλιθέα               1-1

(37΄ Μεντιέτα – 23΄ Τζιάνι)

 

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-1

(43΄ Καλτσάς – 8΄ αυτ. Αλάγκμπε)

 

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΦΗ – Παναιτωλικός     1-2

(18΄ Μπαΐνοβιτς – 65΄ Στάγιτς, 82΄ αυτ. Χριστόπουλος)

 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0

(40΄ πεν. Ροντινέι, 74΄ Ελ Κααμπί)

 

ΠΑΟΚ – Άρης            0-1

(63΄ Μανού Γκαρθία)

 

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός     0-2

(30΄ Πιερό, 90΄+4 πεν. Άμραμπατ)

 

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

20:00 Λαμία – Πανσερραϊκός

 

 

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

 

1. ΑΕΚ               14

2. Ολυμπιακός        13

3. ΠΑΟΚ              13

4. Άρης              11

5. Παναιτωλικός       8

6. ΟΦΗ                8

7. Ατρόμητος          8

8. Παναθηναϊκός       8

9. Αστέρας Τρίπολης   6

10. Λαμία              5 -5αγ.

11. Καλλιθέα           5

12. Βόλος              4

13. Λεβαδειακός        4

14. Πανσερραϊκός       1 -5αγ.

 

The post Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ 2-0 τον ΠΑΟ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.