Η ομογενής δημοσιογράφος Benita Kolovos από την «The Guardian» και ο Jack Gava ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στην ειδυλλιακή Σίφνο

Η Benita Kolovos, δημοσιογράφος της «The Guardian Australia», και ο Jack Gava, εργοφυσιολόγος, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 5 Σεπτεμβρίου στο ειδυλλιακό κυκλαδίτικο νησί της Σίφνου, το οποίο συχνά αναφέρεται ως το νησί του Απόλλωνα, του αρχαίου Θεού της μουσικής, της ποίησης και της θεραπείας.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο Μοναστήρι της Χρυσοπηγής, ακολουθούμενος από δεξίωση στο Lazarou Beach Club στον Πλατύ Γιαλό.

«Επιλέξαμε τη Σίφνο για τον γάμο μας αφού την είχαμε επισκεφθεί προηγουμένως.

«Μας άρεσε ο αργός, απλός ρυθμός της ζωής, οι παρθένες παραλίες, τα μονοπάτια πεζοπορίας, οι παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα λευκά χωριά στις κορυφές των λόφων», δήλωσε η Benita Kolovos στον «Νέο Κόσμο», σχολιάζοντας ότι η Σίφνος είναι «πολύ λιγότερο τουριστική από άλλα κοντινά κυκλαδίτικα νησιά».

Ο γάμος έγινε σε κλειστό κύκλο, με την παρουσία στενών φίλων και συγγενών.

Η Benita Kolovos και ο Jack Gava παντρεύτηκαν στο ειδυλλιακό νησί της Σίφνου. Φωτογραφία: Days Made of Love Studio.

Η νύφη ενσάρκωσε την ελληνική ομορφιά με ένα κομψό λευκό νυφικό σχεδιασμένο από τον Alex Perry από το Bluebell Bridal, που ταίριαζε απόλυτα με τα κομψά παπούτσια Valentino. Ο γαμπρός, επέλεξε ένα εκλεπτυσμένο λευκό σακάκι Oscar Hunt συνδυασμένο με Oxfords του Hugo Boss, αποπνέοντας μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας.

«Είχαμε περίπου 100 καλεσμένους», είπε η Benita Kolovos. Ήταν μια παραδοσιακή ελληνική ορθόδοξη τελετή.

«Τα συμβολικά στοιχεία της τελετής ήταν πολύ μοναδικά και σημαντικά. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, κάνοντας τα πρώτα μας βήματα ως παντρεμένο ζευγάρι, με την κουμπάρα μας να περπατάει πίσω μας και τον ιερέα να μας καθοδηγεί», ανέφερε η ίδια.

Ο Jack Gava, με ιταλική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του και σκωτσέζικη από τη μητέρα του, έχει αγκαλιάσει την ελληνική κουλτούρα.

«Ουσιαστικά έχει γίνει Έλληνας τώρα», αστειεύτηκε η Kolovos.

«Συχνά γελάμε, γιατί όσο περισσότερο είμαστε μαζί, τόσο πιο Έλληνας γίνεται.

«Παρακολουθεί μαθήματα ελληνικών διαδικτυακά για περίπου έναν χρόνο, και ο χορός του — πρέπει να τον δείτε! Είναι καλύτερος από εμένα».

Ο Jack Gava ακολούθησε επίσης την παράδοση να περιμένει τη νύφη στα σκαλοπάτια της εκκλησίας κρατώντας μια ανθοδέσμη από παιώνιες, τα αγαπημένα λουλούδια της Kolovos.

«Ο πατέρας μου, ο Jim, με «παρέδωσε» στον Jack και μας ακολούθησαν η μητέρα μου, ο αδερφός μου, οι παράνυμφοι και η οικογένεια μέχρι την είσοδο της εκκλησίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε έξω, με θέα τη θάλασσα».

Μετά την τελετή, το ζευγάρι φωτογραφήθηκε στο Κάστρο, ένα χωριό που χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια. Η Σίφνος απέκτησε ξεχωριστή σημασία κατά την περίοδο της Εικονομαχίας, όταν διανοούμενοι με ελεύθερη σκέψη βρήκαν εκεί καταφύγιο, συμβάλλοντας έτσι στην πνευματική αναγέννηση του νησιού.

Η Benita Kolovos και ο Jack Gava, φορώντας πλέον τα στέφανα του γάμου τους. Φωτογραφία: Days Made of Love Studio.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.

Η βραδιά γεμάτη με πυροτεχνήματα, μουσική από τους ABBA, σπάσιμο πιάτων και πολύ ζεϊμπέκικο ξεκίνησε με την εντυπωσιακή άφιξη του ζευγαριού στη δεξίωση στο Lazarou Beach Club στον Πλατύ Γιαλό.

«Υπήρχαν τόσες αξέχαστες στιγμές στη δεξίωσή μας —συγκινητικές ομιλίες, ο πρώτος μας χορός, το “Ωραία που είναι η Νύφη μας” με τους παράνυμφούς μας (τους κάναμε μαθήματα πριν από τη μεγάλη μέρα), πυροτεχνήματα, πολλή μουσική από τους ABBA, σπάσιμο πιάτων και πολύ ζεϊμπέκικο», είπε η Benita Kolovos.

«Γλεντήσαμε με τους καλεσμένους μας μέχρι τις 4 το πρωί, και μετά περπατήσαμε πίσω στη βίλα μας κατά μήκος της παραλίας. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Αν η αγάπη είχε έναν προορισμό, τότε η αγάπη αυτού του ζευγαριού βρήκε το τέλειο καταφύγιο στη Σίφνο, ευλογημένο από την παρουσία του Απόλλωνα.

Η βραδιά γεμάτη με πυροτεχνήματα, μουσική από τους ABBA, σπάσιμο πιάτων και πολύ ζεϊμπέκικο ξεκίνησε με την εντυπωσιακή άφιξη του ζευγαριού στη δεξίωση στο Lazarou Beach Club στον Πλατύ Γιαλό. Φωτογραφία: Days Made of Love Studio.
Η Benita Kolovos και ο Jack Gava παντρεύτηκαν στο ειδυλλιακό νησί της Σίφνου. Φωτογραφία: Days Made of Love Studio.
Η μουσική του Απόλλωνα συνόδευε την Benita Kolovos και τον Jack Gava στο κυκλαδίτικο νησί της Σίφνου. Φωτογραφία: Days Made of Love Studio.
Η Benita Kolovos και ο Jack Gava ερωτευμένοι στο νησί του Απόλλωνα, τη Σίφνο. Φωτογραφία: Days Made of Love Studio.

The post Η ομογενής δημοσιογράφος Benita Kolovos από την «The Guardian» και ο Jack Gava ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στην ειδυλλιακή Σίφνο appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.