Ολυμπιακός από παλιά

Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επέστρεψαν στον Ολυμπιακό και στον πρώτο τους τελικό επανέφεραν τους Ερυθρόλευκους στους τίτλους.

Οι Ερυθρόλευκοι σε έναν εξαιρετικό (για την εποχή) τελικό επικράτησαν 86-85 του Παναθηναϊκού που απλά μείωσε στην εκπνοή στο τελικό σκορ με το τρίποντο του Ναν.

«Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, και όπως είδατε το παιχνίδι κάθε άλλο παρά χαλαρό ήταν. Συνεπώς ο κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Οταν επιστρέψουν οι τραυματίες μας θα είμαστε καλύτεροι» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που είδε αρχικά τον Ντόρσεϊ (με 4/4 τρίποντα) να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού και στο φινάλε τον Βεζένκοφ να «καθαρίζει» τον τελικό και με ασίστ και με σκοράρισμα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Σλούκα να αλλάζει τον ρυθμό και τον Γκραντ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, επέστρεψαν από το -8 (52-44 στο 24′) και πέρασαν και μπροστά με +5 (62-57 στο 29′) αλλά οι Ερυθρόλευκοι παρά το γεγονός ότι ήταν αποδεκατισμένοι στους σέντερ και σαφέστατα πιο νέα ομάδα, άντεξαν και πήραν και πάλι το προβάδισμα φτάνοντας στη νίκη.

Διακοπή

Οι δύο ομάδες – σε ένα ματς που είχε και ημίωρη διακοπή ύστερα από ένα πρόβλημα στην μπασκέτα από κάρφωμα του Ράιτ – αν και ανέτοιμες έδειξαν ότι θα προσφέρουν σούπερ θέαμα στους οπαδούς τους. Δυστυχώς στο ίδιο επίπεδο δεν ήταν οι διαιτητές με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, και με κάποια εξόφθαλμα, όπως μια προσπάθεια του Λεσόρ, που έπρεπε να μετρήσει καλάθι από αντικανονικό κόψιμο του Ράιτ.

Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν η τρίτη σερί κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά σαφέστατα η σημαντικότερη από τις δύο προηγούμενες καθώς εφέτος είναι μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα και έχοντας βασικούς τραυματίες τους δύο σέντερ του.

Μάλιστα αποτέλεσε «κλειδί» ότι τελικά ο Παναθηναϊκος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός παρά το ότι ο κόουτς Αταμάν έπαιξε πολύ με δίδυμο τους Λεσόρ και Γιούρτσεβεν. Πολύ καλός και ο Πετρούσεφ με μεγάλη βοήθεια πάνω στον Λεσόρ.

Ο Αταμάν

«Χάσαμε με έναν πόντο τη στιγμή που δεν μέτρησε καθαρό καλάθι του Λεσόρ και χρεώθηκα και με τεχνική ποινή και αυτό είναι πολύ για ένα τόσο κλειστό παιχνίδι καθώς αντί να πάμε εμείς στο +1, πήγε ο Ολυμπιακός στο +4. Θα πω στους οπαδούς μας ότι θα είμαστε και πάλι έτοιμοι για το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Ποιος θυμάται τον περσινό τελικό του Σούπερ Καπ; Θυμηθείτε τι έγινε μετά. Απλά δεν παίξαμε καλά και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και συγχαρητήρια για τη νίκη του» είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν.

Στο φινάλε δημιουργήθηκε μικροένταση με τον Λεσόρ και με οπαδούς του Ολυμπιακού πίσω από τον πάγκο.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 3 (1/1 τρίποντο, 4 ασίστ, 2 λάθη), Ράιτ 9 (6 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 20 (3/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ 19 (1/1 δίποντο, 4/6 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φουρνιέ 7 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γουόκαπ 4 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Βιλντόσα 4, Παπανικολάου, Πίτερς 2, Πετρούσεφ 18 (6/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 8 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Παπαπέτρου 6 (0/3 τρίποντα), Γκραντ 12 (0/3 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Ναν 15 (3/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 λάθη), Λεσόρ 11 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Καλαϊτζάκης, Σλούκας 18 (4/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη), Γκριγκόνις 19 (4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 2 (4 ριμπάουντ), Γιούρτσεβεν 2 (2 ριμπάουντ).