Πλήρωσε το ροτέισον

Ο φόβος για τη Γιουνγκ Μπόις άνοιξε την πόρτα της πρώτης φετινής ήττας της Μπαρτσελόνα στη Λα Λίγκα από την Οσασούνα (4-2) η οποία έχει και ιστορικές διαστάσεις.

Ο Χάνσι Φλικ διάλεξε το λάθος παιχνίδι τη λάθος ώρα για να προχωρήσει σε rotation, αφήνοντας εκτός βασικού σχήματος τους δύο καλύτερους παίκτες του, τον Γιαμάλ και τον Ραφίνια, όπως επίσης τον Μπαλντέ και τον Κασαδό.

Η Οσασούνα βρήκε την ευκαιρία και έστησε πάρτι στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 2-0 με τους Μπούντιμι και Θασαγόθα.

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα των Μπλαουγκράνα στην επανάληψη και την είσοδο των Γιαμάλ, Ραφίνια, Κασαδό και Μπαλντέ όχι μόνο δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά δέχτηκαν ακόμα δύο γκολ (4-2).

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 88 χρόνια που η ομάδα της Παμπλόνα σημειώνει τέσσερα γκολ εις βάρος της πρωτοπόρου της Λα Λίγκα και μόλις ο τρίτος αγώνας στις 98 αναμετρήσεις με την Μπάρτσα που πετυχαίνει τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων.  Επίσης ο Μπούντιμιρ έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης της Οσασούνα στον 21ο αιώνα που σημειώνει δύο γκολ εις βάρος της καταλανικής ομάδας.

Ο Χάνσι Φλικ ανέλαβε την ευθύνη της ήττας η οποία προκλήθηκε κυρίως από το rotation που αποφάσισε να κάνει ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πρέπει να αποδεχθείς αυτές τις ήττες. Δεν παίξαμε πολύ καλά. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη μου. Με το rotation προσπάθησα να προστατεύσω τους παίκτες γιατί έχουν παίξει πολλά λεπτά. Αλλά δεν μας περίμενα να παίξουμε έτσι. Κάναμε πολλά λάθη και η Οσασούνα έπαιξε καλά», τόνισε ο γερμανός προπονητής. Ο Φλικ δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναφερθεί σε δύο επίμαχες φάσεις που πιθανόν να αδικήθηκε η Μπάρτσα, στο ξεκίνημα του δεύτερου γκολ όπου έγινε φάουλ στον Πάου Βίκτορ και σε πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Γιαμάλ. Στη συνέχεια όμως αντιλήφθηκε πως ύστερα από ήττα με τέσσερα γκολ, αυτές οι διαμαρτυρίες είναι απλά δικαιολογίες.

«Το να πετυχαίνουν εναντίον μας τέσσερα γκολ είναι πάρα πολλά, όμως είπα στην ομάδα πως πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι γεμάτο το πρόγραμμα και βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

Ο Φλικ παραδέχτηκε επίσης πως δίνει μεγάλη σημασία στο αυριανό παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις και στην προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει τους πρώτους βαθμούς της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιστρέφει ο Ντε Γιονγκ

Στη διάθεσή του πιθανόν να έχει και τον Φρένκι ντε Γιονγκ ο οποίος έχει τεθεί νοκάουτ από το clasico της 21ης Απριλίου. Για να γιορτάσει το τέλος της δύσκολης διαδρομής ο Ολλανδός παραχώρησε συνέντευξη στο Barca One εξηγώντας γιατί επέλεξε να μην υποβληθεί σε επέμβαση και ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα (δεν ήταν δική απόφαση και θεωρήθηκε η καλύτερη επιλογή) ενώ διέψευσε πως αμείβεται με 37 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης σήμερα αναμένεται η άφιξη του Σέσνι στη Βαρκελώνη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Τερ Στέγκεν.

Η περυσινή μεγάλη έκπληξη της Λα Λίγκα, Τζιρόνα αγνοεί τη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μετά την ισοπαλία με τη Θέλτα (1-1).