Κακοί οιωνοί για τον Τεν Χαγκ

Μετράει ώρες ο Ερικ τεν Χαγκ στο Ολντ Τράφορντ μετά το νέο ναυάγιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται συνωστισμός στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας καθώς δύο βαθμοί χωρίζουν πέντε ομάδες.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 από την Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από την κάκιστη εικόνα των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο και την αποβολή του αρχηγού Μπρούνο Φερνάντες.

Το Ολντ Τράφορντ άρχισε να αδειάζει μισή ώρα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ πολλοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ απαιτούσαν την άμεση απόλυση του Τεν Χαγκ. Την ίδια άποψη έχει και ο ουαλός πρώην άσος Ρομπι Σάβατζ. Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο Ολντ Τράφορντ χωρίς να πετύχει γκολ. Κάτι ανάλογο συνέβη και τον Νοέμβριο του 2021 και απολύθηκε ο Σόλσκιερ.

Πλέον η Γιουνάιτεντ έχει περισσότερες ήττες με 3+ γκολ σε 424 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ από τότε που έφυγε ο Φέργκιουσον (23) παρά στα 1.035 ματς επί εποχής Σκωτσέζου (22), ενώ οι επτά βαθμοί έπειτα από έξι αγώνες είναι ισοφάριση του αρνητικού της ρεκόρ που είχε πετύχει ξανά το 2013 και το 2020.

Με το χθεσινό αποτέλεσμα η Τότεναμ τρέχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων με τη Γιουνάιτεντ, ενώ η προηγούμενη φορά που έφυγε ξανά νικήτρια από το Ολντ Τράφορντ ήταν στη χρονιά του κορωνοϊού, το 2020, με το εντυπωσιακό 1-6. Μόνο που το γήπεδο τότε ήταν άδειο από φιλάθλους. Η κακή μέρα φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Ο Τζόνσον άνοιξε το σκορ μόλις στο 155ο δευτερόλεπτο, ενώ στη συνέχεια (42′) ο Μπρούνο Φερνάντες έγινε ο τέταρτος αρχηγός της Γιουνάιτεντ που είδε κόκκινη κάρτα μετά τους Ρόι Κιν (Απρίλιος 2001), Νεμάνια Βίντιτς (Μάρτιος 2014) και Γουέιν Ρούνι (Σεπτέμβριος 2014). Ηταν η πρώτη αποβολή του Πορτογάλου ύστερα από 242 παιχνίδια με την κόκκινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Η απόδοση της άλλοτε κραταιάς Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο ήταν τόσο κακή ώστε οι περισσότεροι σχολιαστές συμφώνησαν πως η Τότεναμ έπρεπε να προηγείται με 5-0. Τελικά οι Spurs πέτυχαν δύο ακόμα γκολ με τους Κουλουσέφσκι και Σολάνκε, ενώ έχασαν ακόμα μια ντουζίνα ευκαιρίες.

Η Γιουνάιτεντ υποχώρησε στη 12η θέση της βαθμολογίας με αρνητική διαφορά τερμάτων (-3).

Στην κορυφή η Λίβερπουλ

Κόκκινη βάφτηκε η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ καθώς η Λίβερπουλ που επικράτησε με 1-2 της Γουλβς αντικατέστησε τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Νιούκαστλ.

Πέντε ομάδες, οι Λίβερπουλ (15), Μάντσεστερ Σίτι (14), Αρσεναλ (14), Τσέλσι (13) και Αστον Βίλα (13) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, με τους Βίλανς να χάνουν χρυσή ευκαιρία να πιάσουν τους Κόκκινους αλλά τελικά υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 2-2 από την Ιπσουιτς.

Για τους πρωταθλητές της Σίτι ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια μετά τον τραυματισμό του Ρόδρι και ο Γκουαρντιόλα δεν περίμενε καν την ερώτηση των δημοσιογράφων για να μπει στο θέμα.

Ο Καταλανός υπερασπίστηκε την απόδοση των παικτών του που προσπάθησαν να καλύψουν το κενό του Ρόδρι, ωστόσο παραδέχτηκε πως πρέπει να βρει καλύτερες λύσεις.

Ο Γκουαρντιόλα βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των οπαδών της Σίτι με αφορμή τη νέα εντυπωσιακή απόδοση του Κόουλ Πάλμερ και τα τέσσερα γκολ που πέτυχε σε είκοσι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (21′-41′) στη νίκη της Τσέλσι με 4-2 επί της Μπράιτον. Ο Πεπ θεωρείται υπεύθυνος που ο παίκτης έφυγε από τους Πολίτες, ενώ σε συνέντευξή του στην «Ντέιλι Μέιλ» ο Πάλμερ αποκάλυψε πως στόχος του ήταν να παίξει δανεικός σε άλλη ομάδα και να επιστρέψει. Ο Γκουαρντιόλα ωστόσο επέμενε «ή μένεις ή σε πουλάμε».

Σφοδρή αντίδραση

Εξαλλοι με τον διαιτητή Σμιθ είναι στη Νότιγχαμ Φόρεστ καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για την πρώτη φετινή ήττα της ομάδας από τη Φούλαμ με 1-0. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ραούλ Χιμένες με πέναλτι το οποίο σηκώνει πολλή κουβέντα, ενώ την ίδια στιγμή οι διαιτητές αρνήθηκαν δύο πέναλτι στη Φόρεστ.

Πηγές από την ομάδα ανέφεραν πως η κακή διαιτησία «καταστρέφει την Πρέμιερ Λιγκ» και επίσης «δεν υπάρχει συνέπεια στη λήψη αποφάσεων του VAR. Εξακολουθεί να μην υπάρχει επαρκής διαφάνεια στη διαδικασία του VAR». Σύμφωνα με την «Τέλεγκραφ», ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εξοργισμένος με όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Σίτι Γκράουντ.