Με βροχές μας αποχαιρετά ο Σεπτέμβριος-Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αναλυτικά οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στα προσήνεμα παράλια σήμερα και αύριο, το πεδίο των ανέμων θα είναι κατά διαστήματα ενισχυμένο.

Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες και μετά, ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και αργότερα ενδεχομένως και σε περιοχή στα ανατολικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σύντομα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι αργά το απόγευμα θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο στα προσήνεμα παράλια θα συνεχίσουν να πνέουν παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα στα νότια και τα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή σε περιοχές στα δυτικά και τα βόρεια. Αργότερα, είναι πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και τα νοτιοανατολικά του νησιού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένη νέφωση, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.