Μήνυμα από Γουόρεν Μπάφετ

Η περικοπή των θέσεων μετοχών από τον Γουόρεν Μπάφετ θα πρέπει να είναι ένα σημάδι προσοχής για τους επενδυτές, λέει ο fund manager, Bill Smead. Ο Smead κάνει παραλληλισμούς με τις προειδοποιήσεις του Buffett το 1999 πριν από τη φούσκα dot-com, αναφέρει το BI. Ο Smead προβλέπει κακή απόδοση του S&P 500 στο μέλλον λόγω των υψηλών αποτιμήσεων και του δυνητικού πληθωρισμού.

Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του ως διαχειριστής κεφαλαίων, ο Bill Smead παρακολουθούσε στενά τα επενδυτικά είδωλα Warren Buffett και Charlie Munger, εφαρμόζοντας τη μακροπρόθεσμη στρατηγική αγοράς και διακράτησης του διδύμου με υποτιμημένες μετοχές. «Είναι πολύ καλύτερο να γνωρίζουμε ποιος είναι έξυπνος από το να είμαστε έξυπνοι στην επιχείρησή μας», λέει ο Smead. Ή, όπως έλεγε ο Munger, «στον κόσμο των επενδύσεων, η λογοκλοπή είναι απολύτως αποδεκτή».

Ο Smead έχει εκτελέσει έξοχα την επενδυτική φιλοσοφία διαχείρισης του Smead Value Fund (SMVLX), ξεπερνώντας το 99% παρόμοιων κεφαλαίων τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar. Εχει επίσης ξεπεράσει τον S&P 500 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιστρέφοντας 14% ετησίως κατά μέσο όρο έναντι 13,8% των ετήσιων κερδών του δείκτη.