Ο άνθρωπος «χωρίς ταυτότητα» στην αγκαλιά της οικογένειάς του – Γιατί κινδυνεύει με απέλαση

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, ο Πέτρος, ο άντρας που έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος χωρίς ταυτότητα» βρήκε επιτέλους την οικογένεια του. Αν και εξακολουθεί να μην θυμάται τίποτα, λέει πως με το πρώτο άγγιγμα κατάλαβε πως αυτή είναι η μητέρα του.

Κλαίει και πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας του που χτες επέστρεψε στην Αλβανία, καθώς έληξε η τριήμερη visa που είχε βγάλει για να δει τον γιο της.

Μάνα και γιος δεν σταμάτησαν να αγκαλιάζονται λίγο πριν αποχωριστεί και πάλι ο ένας τον άλλον.

«Δεν θα χωρίσουμε ποτέ ξανά»

Η πρώτη συνάντηση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Πέτρος κατευθείαν έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας του ενώ σε ανύποπτο χρόνο την ώρα που γελούσε με τους συγγενείς του και τον μεταφραστή ξέσπασε σε κλάματα.

«Αυτή είναι η μάνα. Εγώ δεν ήμουν γιος. Ζούσα με την ελπίδα αλλά πεθαίνει τελευταία», δήλωσε.

Οι συγγενείς του δείχνουν φωτογραφίες από τα γάντια του μποξ που φορούσε όταν ήταν έφηβος. «Δεν θυμάμαι τίποτα αλλά θα με βοηθήσετε εσείς να θυμηθώ», απαντούσε ο Πετρίτ.

«Κάτι έχει γίνει εδώ. Με την αγάπη που θα μου δείξετε γιατί η αγάπη μου έχει λείψει πάρα πολύ. Και μόνο που σας παίρνω στην αγκαλιά μου φτάνει. Είναι μεγάλη ζεστασιά. Κι αυτό μου έχει λείψει, όχι τώρα, χρόνια», είπε.

Η νύφη του, Αντελίνα, που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τον διαβεβαιώνει φανερά συγκινημένη πως δεν θα ξαναχωρίσουν ποτέ.

Η προσμονή για τα αποτελέσματα DNA

Η οικογένεια αυτή από την Αλβανία που από την πρώτη στιγμή έλεγε πως ο Πέτρος είναι ο Πετρίτ, ο χαμένος συγγενής τους που αναζητούσαν εδώ και χρόνια, είναι διατεθειμένη να τον βοηθήσουν να θυμηθεί όλα όσα λέει πως δεν θυμάται.

«Έχω το αίσθημα αλλά δεν έχω τη μνήμη. Αυτό είναι και μόνο με αγάπη μπορεί να έρθει αυτό το πράγμα. Δεν τα θυμάμαι καθόλου αλλά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να δέσουν με την αγάπη που εισπράττω αυτή τη στιγμή και όλα θα πάνε καλά», είπε ο Πέτρος.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα του DNA που θα επιβεβαιώσουν πως ο Πέτρος είναι ο χαμένος γιος της Βιτορία.

Γιατί κινδυνεύει με απέλαση

Το Live News φέρνει στο φως εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση του ανθρώπου χωρίς ταυτότητα.

Με τις έρευνες των Αρχών να ολοκληρώνουν πια τον κύκλο τους και τον «άνθρωπο χωρίς ταυτότητα» να βρίσκει την οικογένεια του και την καταγωγή του, το Live News και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», φέρνουν νέα στοιχεία.

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη αναφέρει ότι η αστυνομία έχει ενημέρωση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ σε επίσημο επίπεδο : το δείγμα γενετικού υλικού που ελήφθη από τη γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία ταυτίζεται με αυτό του ανθρώπου που δεν έχει μνήμη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα πρέπει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να κινήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης της παραμονής του στην Ελλάδα, καθώς με την εξέταση DNA αποδεικνύεται ότι είναι 20 χρόνια στην Ελλάδα παράνομα. Σε άλλη περίπτωση, αν δεν πράξει τις απαραίτητες κινήσεις κινδυνεύει με διοικητική απέλαση.

«Δεν τους θυμάμαι & αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο»

Ο Πέτρος εντόπισε την οικογένειά του, καθώς τα αποτελέσματα DNA έδειξαν πως είναι μέλος της οικογένειας Αλβανών, η οποία υποστήριζε πως ο άνθρωπος «χωρίς ταυτότητα» ήταν ο χαμένος τους Πετρίτ.

«Ο γενετικός τύπος της S… Vitoria είναι 2.880.476 φορές πιο πιθανό να προέρχεται από τη βιολογική μητέρα του αμνήμονος ατόμου που χρησιμοποιεί τα στοιχεία Κουτσούκης Πέτρος σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο τυχαία επιλεγμένο άτομο, γεγονός που αντιστοιχεί σε πιθανότητα μητρότητας 99,999%. Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η S… Vitoria είναι η βιολογική μητέρα του αμνήμονος ατόμου που χρησιμοποιεί τα στοιχεία ταυτότητας Κουτσούκης Πέτρος», αναφέρει το συμπέρασμα σύγκρισης δειγμάτων DNA.

Τα αποτελέσματα αυτά προκάλεσαν χαρά στον Πέτρο, ο οποίος πλέον βρήκε την οικογένειά του.

«Νιώθω πάρα πολύ ευτυχισμένος. Νιώθω ότι κάτι καλό πάει να γίνει στη ζωή μου, γιατί τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τους ανθρώπους που αγαπούσα και θα τους αγαπάω μέχρι να πεθάνω. Είμαι σε πελάγη ευτυχίας και χαράς. Τόσα χρόνια δεν είχα οικογένεια και τώρα την έχω. Αυτές τις μέρες που ήρθαμε κοντά είδα την αγάπη που μου προσφέρουν και τι αγάπη νιώθουν για μένα. Δεν τους θυμάμαι και αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο», είπε ο Πέτρος στο Live News.

«Θα κάνω τα πάντα για να έρθω κοντά τους, γιατί καταλαβαίνω ότι μόνο με την αγάπη μπορούμε να γιατρεύσουμε τις πληγές μας. Αισθάνομαι πολύ καλά, τώρα πλέον ξέρω ποιος είμαι. Όταν ήρθα σε επαφή με τη μάνα μου ένιωσα το άγγιγμά της, αυτό μόνο. Τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω καν. Από τη στιγμή που ήρθα κοντά με τη μάνα μου, είδα την αγάπη τους και με αγκάλιασαν κατάλαβα ότι είμαι στο σωστό περιβάλλον».