Αξέχαστη εμπειρία ζωής

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζει και αναπνέει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη media day των Μιλγουόκι Μπακς, στάθηκε σε αυτή την αξέχαστη όπως είπε εμπειρία και ελπίζει να την ξαναζήσει ενώ τη συνέκρινε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΝΒΑ!

«Ηταν μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μου, συγκρίνεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA το 2021. Ημουν σημαιοφόρος, είχα την οικογένειά μου εκεί για να με υποστηρίξει. Το ολυμπιακό πνεύμα, το ολυμπιακό χωριό, χιλιάδες αθλητές, εθελοντές, διαφορετικά αθλήματα, διαφορετικές κουλτούρες. Το Παρίσι ήταν το μέρος με τη μεγαλύτερη ποικιλία. Ελπίζω να συμμετάσχω ξανά. Δεν έχει σημασία αν νικήσαμε ή αν χάσαμε, ήταν μία μοναδική εμπειρία» είπε χαρακτηριστικά ο άσος των Ελαφιών, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και το ποιος θεός θα ήθελε να είναι και είχε έτοιμη την απάντηση: «Θα ήθελα να είμαι η Αφροδίτη, γιατί είναι η θεά του έρωτα. Σωστά; Ακριβώς αυτό!».

Πράσινη πρόταση

Επιστρέφοντας στο Σούπερ Καπ, Ολυμπιακός (με το τρόπαιο στα χέρια) και Παναθηναϊκός, όπως φυσικά και το Περιστέρι με τον Αρη, γύρισαν στις βάσεις τους μετά τους αγώνες στη Ρόδο και ετοιμάζονται για τα ευρωπαϊκά σαλόνια (ο Αρης ήδη έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι).

Μάλιστα, οι Πράσινοι προχώρησαν και σε ανακοίνωση-πρόταση για τη διαιτησία αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Θεωρούμε πως ήρθε επιτέλους η στιγμή σε ένα επαγγελματικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, η διαιτησία να γίνει και αυτή επαγγελματική, περνώντας στην αρμοδιότητα του συνεταιρισμού των ομάδων της GBL, οι οποίες είναι και αυτές που προβαίνουν στις μεγαλύτερες επενδύσεις, λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες και για τον λόγο αυτόν μπορούν να συνεργαστούν προς τη σωστή κατεύθυνση και να επιλύσουν ένα ζήτημα απολύτως καίριο για αυτές. Το ίδιο συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις προηγμένων πρωταθλημάτων, με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της ισπανικής ACB. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, σταθερότητα και εξέλιξη».

Η ΑΕΚ, τέλος, ανοίγει τις ελληνικές συμμετοχές στο Basketball Champions League φιλοξενώντας απόψε (19.00 – Cosmotesports 5) στη SUNEL Arena τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν σε ένα παιχνίδι με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Με τον Ντράγκαν Σάκοτα να τονίζει: «Εχουμε υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση και δεν το κρύβουμε».