Κι όμως, αρχίζει και ξεχωρίζει

Τελικά, είναι τόσο αξιόλογος επιθετικός ο Πιερό; Μπορεί μονομιάς να βοηθά τόσο πολύ την ΑΕΚ σε σημείο να δίνει βαθμούς; Ας θυμηθούν εδώ οι πάντες πως ο υψηλόσωμος φορ σημείωσε το πρώτο γκολ με τον Βόλο (έστω κι αν το απλωμένο του χέρι ήταν περίπτωση φάουλ), αλλά έκανε και το 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το πλέον ενδιαφέρον σχετίζεται με το γεγονός πως ο Πιερό αξιοποίησε και τις δύο φορές ωραίες σέντρες του Ρότα, έτσι για να μη λένε πολλοί πως ο διεθνής μπακ δεν γίνεται επικίνδυνος στις κατεβασιές του.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ο Πιερό. Και αν φέρουμε στον νου και το ματς με την Καλλιθέα στη Λεωφόρο, διαπιστώνουμε πως και εκεί αν είχε συγχρονισμό σε δύο άλματά του, μπορούσε να βρει δίχτυα. Ο Πιερό δεν είναι κακός στράικερ. Μοιάζει όμως μονοδιάστατος, να ψάχνει το γκολ ύστερα από γεμίσματα είτε από αριστερά είτε από δεξιά. Ο Αλμέιδα προτιμά τον Γκαρσία ή έστω έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του «γυάλινου» Γκαρσία. Να βγαίνει έξω από την περιοχή, να είναι ταχυδυναμικός, να πιέζει τους αντιπάλους. Η δική του ΑΕΚ σύμφωνα με αυτό το στυλ πρέπει να παίζει, αλλά επειδή δεν τον έχει, λες και… συμβιβάζεται με τον Πιερό. Και δικαιώνεται γιατί ο φορ σημαδεύει σωστά. Για να ειπωθεί όμως η πλήρης αλήθεια, ισχύει και το «βρίσκει και τα κάνει». Ακόμη δεν τον γνωρίζουν καλά οι αμυντικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αφήστε που κάποιες στιγμές η όλη αμυντική προσέγγιση δείχνει ερασιτεχνικού επιπέδου. Οπως συνέβη το βράδυ της Κυριακής με την οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού. Από τη μία… κοιτούσαν τον Ρότα να κάνει τη σέντρα και από την άλλη άφηναν αμαρκάριστο τον Πιερό να υψώνεται για κεφαλιά. Δεν τον μάρκαραν δύο ή με βοήθειες, ενώ και ο γκολκίπερ απέφυγε την όποια κίνηση κι ας ήταν η σέντρα από μακρινή απόσταση. Με αυτά ως δεδομένα, ο Πιερό μπορεί να φαντάζει πολύ καλύτερος σε σχέση με την αληθινή του αξία απέναντι σε μπακ που δεν τον ελέγχουν σωστά. Και βέβαια, έχει ως πλεονέκτημα πως οι άμυνες δεν προσαρμόζονται πάνω του.

Οπως και να έχει, ο Αλμέιδα βρήκε ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα του. Θα το αξιοποιήσει. Οχι όμως και να μας πείσουν πως η ΑΕΚ έλαμψε στο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Ηταν ανώτερη καταφανώς, ουδεμία αντίρρηση. Μήπως όμως οι Πράσινοι τρέκλιζαν όσο λίγες φορές στο παρελθόν;