Ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων και του fast delivery

Η ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων και του fast delivery, η εισαγωγή νέων προϊόντων και η προώθηση της βιωσιμότητας αποτελούν τις προτεραιότητες της ΑΒ Βασιλόπουλος για το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού της, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά. Το 2023 οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος ανήλθαν στα 1,97 δισ. ευρώ ενώ τα λειτουργικά κέρδη της στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Μετάβαση

Η θετική απόδοση της εταιρείας αντικατοπτρίζεται στη βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών, που ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ, αυξημένων κατά 77 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022. Οπως αναφέρει ο Νίκος Λαβίδας, Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία μετάβασης ενώ συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία, με συνολικές εισφορές στα 172 εκατ. ευρώ και επενδύσεις ύψους 57 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Μέσα στην τρέχουσα χρονιά η ΑΒ σχεδιάζει την προσθήκη 48 νέων καταστημάτων franchise, ενώ η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών παραμένει στην καρδιά της λειτουργίας της και εστιάζει στην ανάπτυξη συνεργασιών με τοπικούς παραγωγούς.

450 νέα προϊόντα

Στο κομμάτι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στόχος την επόμενη τριετία είναι η εισαγωγή 450 νέων προϊόντων και 1.000 νέων κωδικών. Παράλληλα σύμφωνα με τη διοίκηση τα μικρά καταστήματα γειτονιάς, η ταχεία παράδοση (fast delivery) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) είναι πεδία ανάπτυξης και το 2024.

Οσο για το κοινωνικό αποτύπωμά της, προσφέρει πάνω από 6 εκατ. ευρώ σε δωρεές μέσω του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης», ενώ στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης έχει δεσμευθεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές έως το 2050 με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα της Κατηγορίας) κατά 37% στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας της έως το 2030.