Ο Γκριεζμάν έγραψε τους τίτλους τέλους

Με κεραυνό εν αιθρία έμοιαζε η χθεσινή ανακοίνωσε του Αντουάν Γκριεζμάν πως αποσύρεται από την Εθνική Γαλλίας ύστερα από μία σπουδαία δεκαετή καριέρα με τους Μπλε.  

«Με μια καρδιά γεμάτη αναμνήσεις κλείνω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την υπέροχη γαλλική περιπέτεια και θα σας δω σύντομα», έγραψε ο 33χρονος άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Χ.

Ο Γκριεζμάν πρόλαβε τον Ντιντιέ Ντεσάν πριν ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τους παίκτες που θα αγωνιστούν στα παιχνίδια με Ισραήλ και Βέλγιο για το Nations League.

Από τα παιχνίδια της τελικής φάσης του Euro 2024 έγινε φανερό πως ο Γκριεζμάν έχασε το status του βασικού και αναντικατάστατου. Στον ημιτελικό με την Ισπανία έπαιξε μόλις 28 λεπτά ως αλλαγή, ενώ στο τελευταίο ματς με το Βέλγιο για το Nations League αγωνίστηκε 11 λεπτά.

Με δεδομένο το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα της Ατλέτικο η οποία αύριο ταξιδεύει στη Λισαβόνα για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπενφίκα αλλά και την ηλικία του (33 ετών) ο Γκριεζμάν αποφάσισε να εγκαταλείψει με ψηλά το κεφάλι, παίρνοντας το πράσινο φως από τη γυναίκα του και την αδελφή του.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την τελευταία ήττα από την Ιταλία στο Παρκ ντε Πρενς στις 6 Σεπτεμβρίου, κι ενώ όλοι οι συμπαίκτες του αποσύρονταν με κατεβασμένα κεφάλια, ο «Γκρίζι» έκανε τον γύρο του γηπέδου χειροκροτώντας τους φιλάθλους.

Στα δέκα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα με τον πετεινό αγωνίστηκε σε 137 ματς εκ των οποίων τα 84 ήταν συνεχόμενα και τα 76 ως βασικός (παγκόσμιο ρεκόρ).

Στις συμμετοχές είναι τρίτος στη σχετική λίστα πίσω από τον Γιορίς (145) και τον Λιλιάν Τουράμ (142). Είχε επίσης την τέταρτη καλύτερη επίδοση στα γκολ, 44, ενώ είναι κορυφαίος στις ασίστ στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας (30).   

Κορυφαία του στιγμή ήταν ασφαλώς η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 στα ρωσικά γήπεδα.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του για όλα όσα προσέφερε και τον χαρακτήρισε «μνημείο του γαλλικού ποδοσφαίρου». Ο εκλέκτορας πάντως ήταν αυτός που τον στενοχώρησε περισσότερο όταν επέλεξε τον Εμπαπέ για αρχηγό όταν ο ίδιος είχε περισσότερες συμμετοχές.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ που αποθεραπεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Ρεάλ για το αυριανό παιχνίδι με τη Λιλ, έγραψε στο Instagram πως «κατανοώ και σέβομαι την απόφασή σου».