Ο θρίαμβος έδιωξε την πίεση

«Για τον κόσμο, για τους ποδοσφαιριστές, για την ομάδα. Και το πιο σημαντικό: για τους τρεις βαθμούς». Αυτό είχε πει ο Ματίας Αλμέιδα στις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Παναθηναϊκό, αναφερόμενος στις σκέψεις του για το πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν για την ΑΕΚ. Και πράγματι αυτή η νίκη κόντρα στους Πράσινους ήταν πολύ σημαντική για την Ενωση που τους τελευταίους μήνες δεν είχε πάρει καμία αγωνιστική χαρά. Ηθελε ένα μεγάλο αποτέλεσμα ώστε να αλλάξει η ψυχολογία και να δει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια όπου περιμένει να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ που προχθές δεν ήταν διαθέσιμοι.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, οι δύο γκέλες στο πρωτάθλημα και αυτή η ιστορία με τους τραυματισμούς είχαν δημιουργήσει πολύ μεγάλη πίεση στο εσωτερικό της ΑΕΚ, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν επηρέασε καθόλου τη σκέψη του Αλμέιδα. Ο Αργεντινός έφερε στα μέτρα του το ματς και για πρώτη ίσως φορά τον είδαμε να βάζει τρίτο στόπερ για να κλειδώσει τη νίκη. Κι ενώ νωρίτερα με τις αλλαγές στη μεσαία γραμμή απορρόφησε την πίεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφερε ό,τι είχε και δεν είχε από τον πάγκο για να πάρει έστω τον βαθμό. Σε ακόμη ένα ματς οι Κιτρινόμαυροι δεν δέχθηκαν πολλές φάσεις και έπειτα από έξι αγωνιστικές έχουν μόλις ένα γκολ παθητικό. Κάτι λέει αυτό για την άμυνα της ΑΕΚ που τόσα έχει ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Αλμέιδα εμφανίστηκε χαλαρός και τόνισε πως «δεν έχω κάποια… ανακούφιση», ενώ πρόσθεσε πως «δουλεύω κάθε μέρα. Αφιερώνω πολύ χρόνο. Αλλες φορές τα πράγματα βγαίνουν καλά, άλλες έτσι κι έτσι, αλλά με μία νίκη δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα κάτι διαφορετικό, γιατί θα έμπαινα σε ένα σύστημα που κυνηγάς την επιτυχία και δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού». Τέλος, αναφορά αξίζει και στην ανάρτηση του γυμναστή της ΑΕΚ Γκίντο Μπονίνι, μετά το ματς, ο οποίος έγραψε με νόημα πως «δεν μπορείς να προπονείσαι SOFT και να περιμένεις να παίξεις ΣΚΛΗΡΑ». Απαντώντας προφανώς στην κρητική που δέχθηκε και ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τους τραυματισμούς.