Στόχος βανδαλιστών οι προεκλογικές πινακίδες της Τζωρτζίνας Παπαφωτίου

Η ομογενής πρώην δήμαρχος Brimbank και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές για το Διαμέρισμα Copernicus, Τζωρτζίνα Παπαφωτίου, καταγγέλλει επανειλημμένες πράξεις βανδαλισμού με στόχο τις προεκλογικές της πινακίδες. Όπως επισημαίνει η ίδια, τις τελευταίες εβδομάδες, οι πινακίδες της έχουν κλαπεί, βανδαλιστεί με γκράφιτι και καταστραφεί σε πολλαπλές περιπτώσεις.

Μιλώντας στον «Νέο Κόσμο», η κ. Παπαφωτίου εξέφρασε την απογοήτευση, αλλά και την αποφασιστικότητά της μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις.

«Η κοινότητα με γνωρίζει γιατί εκτός από δήμαρχος την περίοδο 2019-2020, υπηρέτησα ως δασκάλα και διευθύντρια σχολείου στο Brimbank για 25 χρόνια και αισθάνομαι ότι αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτούς τους βανδαλισμούς νιώθουν απειλή από την πιθανή επιτυχία μου», δήλωσε.

«Έχω ήδη καταφύγει στην αστυνομία τρεις φορές. Στην αρχή απλώς ξερίζωναν τις πινακίδες ή έκαναν γκράφιτι, αλλά τώρα κλέβουν ολόκληρες τις πινακίδες, τις παίρνουν και εξαφανίζονται. Είναι εξοργιστικό».

Ως ανεξάρτητη υποψήφια, η κα Παπαφωτίου τόνισε το οικονομικό βάρος που έχουν επιφέρει οι βανδαλισμοί στην καμπάνια της.

«Μου κοστίζει χιλιάδες δολάρια να ‘τρέξω’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει από 6.000 έως 10.000 δολάρια, και αυτά τα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη μου», εξήγησε.

«Άλλοι υποψήφιοι λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από πολιτικά κόμματα, αλλά εγώ αυτοχρηματοδοτώ την εκστρατεία μου. Μέχρι στιγμής, έχω υποστεί ζημιές ή κλοπές υλικών αξίας περίπου 1.000 δολαρίων, και είναι σχεδόν αδύνατο να αντικαθιστώ τις πινακίδες όταν αντέχουν μόνο για μία ή δύο ημέρες».

Η κα Παπαφωτίου σημείωσε επίσης ότι δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση.

«Άλλος ένας Έλληνας δημοτικός σύμβουλος, ο Σαμ Ντέιβιντ, που είναι υποψήφιος σε διαφορετικό Διαμέρισμα, αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Φαίνεται ότι στοχεύουν γνωστές προσωπικότητες της κοινότητας», είπε.

Η αστυνομία διερευνά τα περιστατικά και συντάσσει μια υπόθεση εναντίον υπόπτων, οι οποίοι, σύμφωνα με την κα Παπαφωτίου, μπορεί να είναι συνυποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια. Η ίδια εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις αρχές, λέγοντας: «Η αστυνομία έχει σταθεί εξαιρετικά στο πλευρό μου και με ενημερώνει διαρκώς. Προσπαθούμε να βρούμε υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά οι περιοχές που έχουν στοχεύσει δεν έχουν κάμερες, κάτι που δυσκολεύει την κατάσταση. Ωστόσο, περιμένουμε μάρτυρες να καταθέσουν».

Η κα Παπαφωτίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τα μέλη της κοινότητας που της επέτρεψαν να τοποθετήσει πινακίδες στις ιδιοκτησίες τους, αν και κάποιοι αισθάνονται ανασφαλείς μετά από τα επανειλημμένα περιστατικά βανδαλισμού.

«Είναι δύσκολο γιατί οι άνθρωποι δεν νιώθουν ασφαλείς να έχουν την πινακίδα μου στις ιδιοκτησίες τους μετά από δύο ή τρεις επιθέσεις», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να λάβει μέτρα σχετικά με αυτό το φαινόμενο σε περίπτωση που εκλεγεί, η κα Παπαφωτίου δήλωσε: «Θα επιδιώξω σίγουρα να γίνει αναθεώρηση των πολιτικών του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις πινακίδες κατά την προεκλογική περίοδο. Πρέπει να υπάρξουν ποινές για υποψηφίους που παρανομούν».

Παρά τις δυσκολίες, η κα Παπαφωτίου παραμένει ακλόνητη και προσηλωμένη στο στόχο της. «Είμαι απόλυτα αποφασισμένη να κερδίσω αυτές τις εκλογές και να δείξω ότι δεν χρειάζομαι πολιτικά κόμματα πίσω μου, ούτε να παίζω βρώμικα παιχνίδια για να πετύχω», δήλωσε.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις εκλογές σε όλη τη Βικτώρια – μείνετε δυνατοί, μείνετε θετικοί και παλέψτε για ό,τι πιστεύετε».

The post Στόχος βανδαλιστών οι προεκλογικές πινακίδες της Τζωρτζίνας Παπαφωτίου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.