Από τη Γάζα στο Βουκουρέστι μεταφέρθηκαν οκτώ ασθενείς σε συντονισμό με ΕΕ

Χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη – 24 μέλη των οικογενειών τους, τους συνοδεύουν

Νέα επιχείρηση για απομάκρυνση ασθενών από τη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά απευθείας από τον παλαιστινιακό θύλακα, συντόνισε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επιχείρηση αφορούσε τη μεταφορά στη Ρουμανία οκτώ ασθενών που χρειάζονταν επείγουσα περίθαλψη, και συνολικά 24 μέλη των οικογενειών τους που τους συνοδεύουν. Οι ασθενείς θα τύχουν περίθαλψης σε νοσοκομεία στο Βουκουρέστι.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ήταν η πέμπτη που συντονίστηκε μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μετά την ενεργοποίηση του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για μεταφορά Παλαιστίνιων ασθενών από τη Λωρίδα της Γάζας σε νοσοκομεία στην Ευρώπη. Η μεταφορά έγινε με συντονισμό με τις ισραηλινές αρχές που συντονίζουν τις δραστηριότητες της κυβέρνησης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ συνεχίζει τη συνεργασία του με τα κράτη μέλη με στόχο να συνεχιστούν οι μεταφορές ασθενών, σημειώνεται.

Μέχρι στιγμής, 45 βαριά άρρωστοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί μέσω του μηχανισμού στην Ισπανία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ