Από το κέρμα της Βαρκελώνης στο Ανφιλντ

Στο Ανφιλντ ταξίδεψε η Μπολόνια για τον αγώνα της με τη Λίβερπουλ με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα σταθεί πιο τυχερή σε σχέση με ό,τι συνέβη πριν από 60 χρόνια.

Η τελευταία φορά που οι Ροσομπλού έπαιξαν μακριά από την έδρα τους σε αγώνα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στις 14 Οκτωβρίου 1964 και η εμπειρία τους ήταν ιδιαίτερα επώδυνη. Η ιταλική ομάδα είχε κληρωθεί στον πρώτο γύρο με την Αντερλεχτ. Στο πρώτο ματς στις Βρυξέλλες ηττήθηκε με 1-0 αλλά στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-1. Τότε δεν υπήρχε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και οι προκρίσεις κρίνονταν σε αγώνα μπαράζ. Αυτός διεξήχθη στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα και έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Η πρόκριση κρίθηκε στη συνέχεια στο στρίψιμο του νομίσματος με τη βελγική ομάδα να στέκεται τυχερή και να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Στη μεγάλη της επιστροφή στη διοργάνωση παραχώρησε λευκή ισοπαλία τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Αντίθετα η Λίβερπουλ, με την οποία δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ σε επίσημο ματς, έκανε επίδειξη ισχύος στο Μεάτσα νικώντας τη Μίλαν με 3-1.

Η μετάβαση των Κόκκινων στη μετα-Κλοπ εποχή (τιμήθηκε χθες με το ομοσπονδιακό παράσημο του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας) είναι κάτι παραπάνω από ομαλή, είναι βελούδινη.

Ο διάδοχός του Αρνε Σλοτ έβαλε μόνο μερικές πινελιές στον πίνακα που είχε δημιουργήσει ο Γερμανός, οι οποίες όμως βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της Λίβερπουλ.

Ο τερματοφύλακας Αλισον, από τους αξιωματικούς της φρουράς του Κλοπ, άφησε αιχμές για τη διαχείριση που έκανε ο Γερμανός, κυρίως στην τελευταία του σεζόν, λέγοντας πως υπό τον Σλοτ απολαμβάνει το ποδόσφαιρο γιατί ο Ολλανδός έχει δώσει νέα ώθηση στην ομάδα.

«Βλέπουμε πως θέλει να βελτιώσει τους παίκτες και μέσω αυτού βελτιώνει και την ομάδα. Προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από καθέναν ατομικά και να μας κάνει καλύτερους. Ημασταν καλοί και πριν και κάποιες φορές σπουδαίοι αλλά χρειαζόμασταν αυτό το έξτρα σπρώξιμο. Ο Αρνε μας έφερε νέα ενέργεια», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

Ο 46χρονος ολλανδός έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Τομ Γουότσον το 1896 που οδηγεί τη Λίβερπουλ σε έξι νίκες στα πρώτα επτά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Μεθοδικά και αθόρυβα, αφήνοντας τη Μάντσεστερ Σίτι και την Αρσεναλ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, οι Κόκκινοι ανέβησαν στο ρετιρέ της Πρέμιερ Λιγκ και έγιναν το 6ο φαβορί για να πάρουν απευθείας το εισιτήριο της πρόκρισης για τη φάση των 16.

Η δεύτερη αγωνιστική του league phase του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε με τους εξής αγώνες:

Τζιρόνα – Φέγενορντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα, Αστον Βίλα – Μπάγερν, Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μονακό, Λιλ – Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ – Μπολόνια, Λειψία – Γιουβέντους, Στουρμ Γκρατς – Μπριζ.