Ο Λιβανέζος DJ Andre Soueid λάτρης της ελληνικής μουσικής μιλάει για την πρώτη του περιοδεία στην Αυστραλία

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος DJ και βιρτουόζος του βιολιού, Andre Soueid, ετοιμάζεται να κατακτήσει την Αυστραλία για πρώτη φορά τον επόμενο μήνα.

Ο Λιβανέζος καλλιτέχνης, γνωστός για τα μοναδικά μιξάζ του που συνδυάζουν ηλεκτρονική μουσική με παραδοσιακά στοιχεία, έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κοινό, ιδιαίτερα με το remix του τραγουδιού «Αν είσαι ένα αστέρι» του Νίκου Βέρτη. Άλλο ένα remix που έχει αφήσει εποχή είναι το «Να τη χαίρεσαι» της Δέσποινας Βανδή.

Στις 4 Νοεμβρίου, την παραμονή του Melbourne Cup, ο Soueid θα εμφανιστεί στη Μελβούρνη, στο Trak Lounge, ενώ στις 9 και 10 Νοεμβρίου θα δώσει δύο μοναδικές παραστάσεις στο Seadeck Sydney Cruise στο Σίδνεϊ.

Μιλώντας στον «Νέο Κόσμο», ο Soueid εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρώτη του περιοδεία στην Αυστραλία.

«Ήταν πάντα ένα όνειρό μου να παίξω εκεί. Ανυπομονώ να γνωρίσω τον κόσμο και να εξερευνήσω τη χώρα. Εκτιμώ την ευκαιρία να συνδεθώ με τους θαυμαστές μου σε ένα τόσο ζωντανό περιβάλλον».

Ιδιαίτερα ανυπομονεί να γνωρίσει τις πολυπολιτισμικές κοινότητες της Αυστραλίας, καθώς, όπως είπε, «οι διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη και ειδικά οι ελληνικές και λιβανέζικες, δημιουργούν μια ζωντανή ατμόσφαιρα που ανυπομονώ να βιώσω». «Στόχος μου είναι να μοιραστώ τη μουσική μου με ανθρώπους από κάθε πολιτισμικό υπόβαθρο» και «να έρθω σε επαφή με τις τοπικές και πολυπολιτισμικές κοινότητες της Αυστραλίας», πρόσθεσε.

Η απήχηση του μιξάζ του στο «Αν είσαι ένα αστέρι» ήρθε ως μεγάλη έκπληξη για τον Soueid: «Ειλικρινά, όταν ξεκίνησα το μιξάζ, δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσο δημοφιλές. Απλά ήθελα να συνδυάσω ένα από τα καλύτερα κομμάτια του, για να μοιραστώ το συναισθηματικό βάθος και να προσφέρω στους ακροατές κάτι ωραίο. Η θετική ανταπόκριση ήταν μια όμορφη έκπληξη».

Η σχέση του με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ιδιαίτερα δυνατή, καθώς οι εμφανίσεις του εκεί τον κάνουν να αισθάνεται σαν στο δεύτερο σπίτι του.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος… μοιράζονται παρόμοιο πολιτισμό με τον δικό μας, και με κάνουν να νιώθω σαν στο δεύτερο σπίτι μου. Οι παραδόσεις εκεί θυμίζουν αυτές των Λιβανέζων και η ζεστασιά του κοινού είναι απίστευτη. Πραγματικά εκτιμούν την τέχνη, αγαπούν να γιορτάζουν και ξέρουν πώς να απολαμβάνουν ένα καλό πάρτι, κάνοντας κάθε εμφάνιση χαρά».

Ο Andre Soueid είναι ένας παθιασμένος βιρτουόζος βιολιστής, μουσικός παραγωγός, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Ξεκίνησε να παίζει βιολί στην ηλικία των έξι ετών. Φωτογραφία: Supplied

Στη Μελβούρνη, τον Soueid θα συνοδεύσουν οι Algorythym Music, Γιάννης Μουτόπουλος και Άκης Ντ’άικος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο καλλιτέχνη που χαράζει το δρόμο για μια νέα κατηγορία μουσικής», δήλωσαν στον «Νέο Κόσμο».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να παρουσιάσουμε τον συνδυασμό μουσικών οργάνων και ψηφιακής μουσικής για να δημιουργήσουμε έναν νέο και συναρπαστικό ήχο».

Ο Μανώλης Αδαμάκης, που θα είναι επίσης μέρος της υποστηρικτικής ομάδας στη Μελβούρνη, ανακάλυψε το πάθος του για το βιολί από μικρή ηλικία και εμπνέεται από τον Andre Soueid. «Το πολύπλευρο μουσικό του στυλ και η ικανότητά του να αποδίδει τόσο πλούσιες συνθέσεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τις δικές μου εμφανίσεις», είπε ο Μανώλης, που συνδυάζει και βυζαντινή μουσική στις παραστάσεις του.

Στο Σίδνεϊ, ο Soueid θα παρουσιαστεί από τους FiloXenia, μια ομάδα τριών καλών φίλων που έχουν συνδυάσει την ελληνική μουσική με σύγχρονα ρεύματα, δημιουργώντας κάτι μοναδικό.

«Όπως χιλιάδες άλλοι θαυμαστές παγκοσμίως, ερωτευτήκαμε τα μιξάζ του που ενσωματώνουν μελωδικό techno και afro house, καθώς και ελληνικούς και αραβικούς στίχους. Κάτι που μας αγγίζει σε προσωπικό επίπεδο, καθώς είμαστε Ελληνοκύπριοι και επίσης σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς εμφανιζόμαστε σε παρόμοιο στυλ με DJ, μπουζούκι και ντράμερ», δήλωσαν οι FiloXenia στον «Νέο Κόσμο».

Οι FiloXenia είδαν για πρώτη φορά τον Soueid σε ένα κλαμπ στη Λεμεσό και από τότε ήξεραν ότι έπρεπε να τον φέρουν στην Αυστραλία. «Φύγαμε σκεπτόμενοι το ίδιο πράγμα… πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τον φέρουμε στην Αυστραλία και να παίξει για τους πιστούς θαυμαστές του στην άλλη πλευρά του Κόσμου».

*Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια, επισκεφθείτε το www.exedra.com.au και το @filoxeniaband στο Instagram.

Ο Andre Soueid θα εμφανιστεί στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ τον επόμενο μήνα, με την υποστήριξη τοπικών ομογενών καλλιτεχνών. Φωτογραφία: Supplied
Ο νεαρός Ελληνοαυστραλός βιολιστής Μανώλης Αδαμάκης θα υποστηρίξει τον Soueid στη Μελβούρνη. Φωτογραφία: @manoliviolin/Instagram
Οι FiloXenia, ο Γιώργος, ο Γκρεγκ και ο Άρκι, παρουσιάζουν τον Soueid σε δύο παραστάσεις στο Σίδνεϊ. Εδώ η ομάδα στην Κύπρο. Φωτογραφία: FiloXenia/Facebook

The post Ο Λιβανέζος DJ Andre Soueid λάτρης της ελληνικής μουσικής μιλάει για την πρώτη του περιοδεία στην Αυστραλία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.