Χιώτες της Μελβούρνης συμβάλουν οικονομικά για την προστασία της Χίου από φωτιές

Χιώτες της Μελβούρνης, μέσω της Χιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, έσπευσαν να βοηθήσουν την εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας του χωριού Άγιος Γεώργιος Συκούσης.

Συγκεκριμένα, πρόσφεραν ένα σημαντικό ποσό για την αγορά ειδικού μηχανήματος.

Με το μηχάνημα αυτό, η ομάδα πυρασφάλειας κατάφερε να καθαρίσει μια περιοχή 11 χιλιομέτρων γύρω από τον περιοχή του Αγίου Γιώργη Συκούση και των κοντινών χωριών στο πλαίσιο των εργασιών προστασίας από φωτιές.

Ο Γιώργος Κολύβας (ταμίας της Χιακής Αδελφότητας) που βρέθηκε στο χωριό το καλοκαίρι, είδε την εθελοντική ομάδα επί τω έργω και διαπίστωσε ότι το μηχάνημα κάνει εξαιρετική εργασία και επίσης κάνει την δουλειά των εθελοντών πιο εύκολη.

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια εκ μέρους των μελών της Αδελφότητας που βρεθήκαμε στην Χίο εφέτος προς την Εθελοντική Ομάδα Αγίου Γεωργίου Συκούση για την άριστη προσπάθεια και εργασία που κάνουν. Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσουν αυτό το σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει», είπε η κα Λεμονιά Σαλαγάρα.

The post Χιώτες της Μελβούρνης συμβάλουν οικονομικά για την προστασία της Χίου από φωτιές appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.