Πυρά κατά πάντων από τους καθαιρεμένους μοναχούς. «Πέτρα του σκανδάλου ο Ησαΐας» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Πυρά» καθαιρεμένων μοναχών κατά Μητροπολίτη Ταμασού και Ιεράς Συνόδου – Έτοιμοι να αναμετρηθούν με Ησαΐα στα πολιτικά δικαστήρια – Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις τους μετά την απόφαση

Έντονα ενοχλημένοι για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να τους καθαιρέσει εμφανίστηκαν οι τρεις μέχρι πρότινος μοναχοί Νεκτάριος, Πορφύριος και Αββακούμ της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

 Κύβος ερρίφθη! Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου οι τρεις έστρεψαν τα «πυρά» τους κατά του Μητροπολίτη Ησαΐα, του Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα αλλά και άλλων μελών της Ιεράς Συνόδου. Την ίδια στιγμή άφησαν αιχμές για συγκάλυψη εναντίον της απερχόμενης ηγεσίας της Αστυνομίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


https://cyprustimes.com/wp-content/uploads/2024/10/Δηλώσεις-μετά-την-καθαίρεση-Αρχιμανδριτών-Μονής-Αββακούμ.m4a

Ο ένας εκ των καθαιρεμένων μοναχών, μίλησε στους δημοσιογράφους, εκ μέρους όλων, λέγοντας ότι σήμερα η Εκκλησία πήρε την απόφαση να μας επιβάλει την εσχάτη των ποινών αυτής της καθαίρεσης.

«Πήρε την άδικη απόφαση να μας καρατομήσει εν ψυχρώ παραβιάζοντας τόσο την όλη διαδικασία εξ αρχής όσο και τα βασικά μας δικαιώματα σε δίκαια δίκη. Άδικη δίκη, ναι αλλά σε καμία των περιπτώσεων δίκαιη. Κανένας αγώνας δε χάθηκε. Θα τα πούμε με τον κύριο Ησαΐα Κυκκώτη στα πολιτικά δικαστήρια και εκεί θα επέλθει η πραγματική δικαιοσύνη. Γιατί πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι η πέτρα του σκανδάλου που ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης και ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας θα βγουν αλλώβητοι από αυτή την ιστορία καθώς η Ιερά Σύνοδος θα κουκουλώσει και θα σκεπάσει με την αγάπη της τα λάθη τους. Γι’ αυτόν απέδωσαν μονόπλευρες ευθύνες σε αυτή την υπόθεση τιμωρώντας μία ολόκληρη πενταμελή αδελφότητα και όχι τον ίδιο τον Μητροπολίτης, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να είναι σε διαθεσιμότητα και αργία για όσα αδικήματα του ποινικού κώδικα διέπραξε εις βάρος μας».

Στη συνέχεια προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες οι οποίες όπως ανέφερε τέθηκαν ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου. «Τέθηκαν υπόψη του ανήθικα και οικονομικά σκάνδαλα άλλων κληρικών της Μητροπόλεως Ταμασού και κατ’ επέκταση της Εκκλησίας της Κύπρου. Για τα οποία το Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε να τα σκεπάσει. Η καθαρότητα και η κάθαρση της Εκκλησίας πρέπει επιτέλους να επέλθει και όχι να ορίζει χειροτονίες ανήθικων κληρικών ή να τους διαφεύγει στο εξωτερικό για να τα κουκουλώνει. Η κάθαρση της Εκκλησίας να είναι ολική και όχι επιλεκτική και εμπαθής. Η απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου με πρωτεργάτη και προστάτες του κυρίου Ησαΐου συγκεκριμένους Μητροπολίτες, μέλη της Ιερά Συνόδου, οι οποίοι θέλουν να δώσουν τα εύγε στον Μητροπολίτη Ταμασού γι’ αυτό το σκανδαλισμό που προκλήθηκε στην Εκκλησία της Κύπρου και επιθυμούν όπως βραβευθεί για τους χειρισμούς του και όπως δε γραφθεί τίποτα σε προηγούμενα πρακτικά γι’ αυτό το έγκλημα που έγινε, αποδίδοντας του εύσημα του Μεγαλομάρτυρα και δίνοντας του παράσημα του Αποστόλου Βαρνάβα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ενώπιον της πολιτικής δικαιοσύνης τα πράγματα θα είναι αλλιώς για τον Μητροπολίτη Ησαΐα και κάλεσε παράλληλα τον Γενικό Εισαγγελέα να προβεί στις δέουσες ενέργειες διότι, όπως σημείωσε, για επτά μήνες έμειναν «παγωμένες» οι υποθέσεις που αφορούν τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα.  «Πληροφορηθήκαμε ότι στοιχειοθετηθήκαν 19 κατηγορίες εναντίον του Μητροπολίτη Ησαΐα και των συνεργών του στις 5 Μαΐου 2024 δεν έγινε απολύτως τίποτα».

Την ίδια στιγμή κάλεσε τους προκαθήμενους των Εκκλησσιών αντί να μιλάνε για βρωμισμένα κρέατα και μπαχαρικά και να προσβάλουν τις οικογένειες τους και την ανθρώπινη ύπαρξη να βγουν να πουν ένα πνευματικό λόγο στον κόσμο.

«Παρακαλώ τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας της Κύπρου που έχει αναλάβει να ερευνήσει τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Ταμασού που δεν έχουν ερευνηθεί με αντικειμενικότητα από την προηγούμενη ηγεσία λόγω γνωριμιών. Ο Μητροπολίτης Ταμασού έχει καταγγελθεί για κλοπή προσωπικών μας αντικειμένων πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ, με την Αστυνομία να μην έχει κάνει αφήνωντας την περιουσία μας εκτεθείμενη και σε κίνδυνο. Χωρίς να εκδώσει ούτε ένταλμα έρευνας, ούτε σύλληψης για τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της κλοπής. Ο Μητροπολίτης Ταμασού έχει καταγγελθεί μεταξύ άλλων για απαγωγή μοναχών, για παράνομη είσοδο στη Μονή κατά την απουσία μας χωρίς ένταλμα έρευνας, για παράνομη είσοδο και κλοπή, παράνομη κατακράτηση, απειλή βιοπραγίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.