Ολα τα μάτια στον Λουτσέσκου

Με στόχο την πρώτη του νίκη στη League Phase του Europa League υποδέχεται απόψε στην Τούμπα (22:00) τη Στεάουα Βουκουρεστίου ο ΠΑΟΚ. Ενα ματς στο οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς τίθεται αντιμέτωπος με ομάδα της πατρίδας του ενώ στο γήπεδο θα βρίσκεται και ο πατέρας του, Μιρτσέα, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Ρουμανίας. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου το ενδιαφέρον των ρουμάνων δημοσιογράφων για εκείνον ήταν τεράστιο, με τον προπονητή του Δικεφάλου να τονίζει απαντώντας σε ερωτήσεις τους πως «Αν πρέπει να φύγω αύριο από το ποδόσφαιρο, θα φύγω ικανοποιημένος και χαρούμενος. Πέτυχα όλα όσα ήθελα να πετύχω. Από εδώ και πέρα θέλω να είμαι ευτυχισμένος. Πραγματικά, θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι, αυτό μένει μέσα μου, απέδειξα στον εαυτό μου αυτό που έπρεπε να αποδείξω. Για μένα το ματς με τη Στεάουα είναι ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Τίποτα περισσότερο».

Σχετικά με το παιχνίδι, κόντρα στην ομάδα που έχει προπονητή τον Κύπριο Ηλία Χαραλάμπους, είπε πως «Είναι ένα παιχνίδι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν άλλαξα την καθημερινότητά μου. Ξύπνησα στις 5 η ώρα το πρωί γιατί με βασανίζουν κάποιες σκέψεις τις τελευταίες ημέρες. Συνέχισα να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω κάθε φορά πριν από κάθε παιχνίδι. Δεν αλλάζει κάτι γιατί απέναντι θα είναι μια ομάδα από τη Ρουμανία. Θα μπούμε στο γήπεδο, όπως κάθε φορά, για να κερδίσουμε. Βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία και να γίνουμε ομάδα. Είναι κρίμα που σε παιχνίδια όπου ήμασταν καλοί δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Θέλουμε να βρούμε τη χημεία μας ως ομάδα και να γίνουμε καλύτεροι».

Σε ερώτηση για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη πως ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος της δωδεκαετίας ο Λουτσέσκου σημείωσε: «Ο κ. Σαββίδης το έκανε για δύο λόγους. Εναν για να βάλει πίεση σ’ εμένα και ο άλλος για να δώσει κίνητρο και σωστή αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας». Από πλευράς παικτών μίλησε ο Ντομινίκ Κοτάρσκι που δήλωσε: «Πρέπει να δώσουμε βάρος στη δική μας απόδοση, πολύ περισσότερο από το τι θα κάνει ο αντίπαλος». Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί φέτος τρία γκολ από πλάγιο, ο Κροάτης τόνισε: «Εχετε δίκιο αυτό που επισημαίνετε, το γνωρίζουμε. Προφανώς τα αναλύουμε όλα, για να αφήσουμε πίσω αυτά τα λάθη». Οσον αφορά τα αγωνιστικά, νοκάουτ τέθηκε ο Ομάρ Κόλεϊ λόγω ενοχλήσεων και έτσι ο ΠΑΟΚ πάει με δίδυμο στόπερ τους Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη στο παιχνίδι αφού ο Λόβρεν είναι εκτός λίστας.

Ο Χαραλάμπους

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Χαραλάμπους, προπονητής της Στεάουα δήλωσε «πολύ συγκινημένος και χαρούμενος που είμαι στην πόλη που πέρασα τρία χρόνια. Εδώ έκανα πολλούς φίλους, εδώ γεννήθηκε ο γιος μου. Εχω πολλές αναμνήσεις», καθώς στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τρία χρόνια ενώ στάθηκε και στον Λουτσέσκου για τον οποίο πρόσθεσε: «Σέβομαι και εκτιμώ πολύ τον Ραζβάν, με βοήθησε πολύ όταν ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) όμως θα είμαστε αντίπαλοι. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο για την ομάδα του, όπως αντίστοιχα και εγώ».