Προσωπική ήττα

Με μια τεράστια ρωγμή στην εικόνα του επέστρεψε στο Παρίσι από το Λονδίνο ο Λουίς Ενρίκε. Η ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την Αρσεναλ (2-0) είχε προσωπικά χαρακτηριστικά, ενώ τα ποσοστά νικών του στο Τσάμπιονς Λιγκ από τότε που ανέλαβε τη γαλλική ομάδα και η απαξιωτική συμπεριφορά του προς τον Τύπο προκαλούν κύμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Βρετανικός και γαλλικός Τύπος συμφώνησαν πως η επικράτηση της Αρσεναλ ήταν πολύ άνετη, ενώ η «Εκίπ» βαθμολόγησε με 3/10 πέντε παίκτες της Παρί, ανάμεσά τους τον Τζίτζι Ντοναρούμα ο οποίος υπέπεσε ξανά σε μεγάλο ματς σε σοβαρό λάθος επιτρέποντας στον αντίπαλο να σκοράρει.

«Μπορεί πραγματικά η Παρί να έχει τόσο υψηλές φιλοδοξίες με έναν τερματοφύλακα που κάνει τόσα πολλά λάθη στο Τσάμπιονς Λιγκ;», αναρωτιέται η «Εκίπ» και τον ανακηρύσσει ένοχο για το πρώτο γκολ γιατί δεν βγήκε έγκαιρα από την εστία του.

Η επιλογή επίσης του Λουίς Ενρίκε να αφήσει στη γαλλική πρωτεύουσα τον Ουσμάν Ντεμπελέ για πειθαρχικό παράπτωμα αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των Κανονιέρηδων, όπως παραδέχτηκε και ο Σαλιμπά. «Μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φταίνε οι παίκτες

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της πρώτης φετινής ήττας της Παρί, με πολλούς όμως αστερίσκους. Στις δηλώσεις του ουσιαστικά επέρριψε όλες τις ευθύνες στους παίκτες του γιατί έχασαν όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους τους.

«Απόψε ήμασταν πολύ μακριά από τα επίπεδα που χρειάζονται για ένα τέτοιο μας. Η Αρσεναλ ήταν πολύ καλύτερη στο θέμα της πίεσης, της έντασης, νίκησαν κάθε μονομαχία», δήλωσε ο Ισπανός. Για να προσθέσει πως «είναι αδύνατο να παίξεις για ένα θετικό αποτέλεσμα όταν δεν κερδίζεις ούτε μία μονομαχία στον αγωνιστικό χώρο».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του πως δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει το επίπεδο της ομάδας του και θα πρέπει να περιμένει το τέλος της περιόδου για να το πράξει.

Η στατιστική του Λουίς Ενρίκε στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η χειρότερη επί εποχής Καταριανών. Η Παρί έχει ηττηθεί στο 43% των αγώνων (6 ήττες σε 14 παιχνίδια). Πέρυσι ηττήθηκε δύο φορές στους ομίλους, έχασε από την Μπάρτσα στο Παρκ ντε Πρενς στα προημιτελικά και δύο φορές από την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά.

Η νέα απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου ενόχλησε επίσης ιδιαίτερα. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Canal+ Μαργκό Ντιμόν σχετικά με την απουσία του Ντεμπελέ αρνήθηκε να απαντήσει ενώ όταν ρωτήθηκε για την τακτική που ακολούθησε, της είπε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να εξηγήσω την τακτική μου γιατί δεν θα καταλάβεις».