Ήττα στην πρεμιέρα του BCL για το Περιστέρι

Το Περιστέρι «λύγισε» στη Σερβία, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο εφετινό Basketball Champions League.

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη ηττήθηκε με 70-58 από την FMP και μπήκε το… αριστερό στον 8ο Όμιλο της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε την κάκιστη παραγωγικότητά της, απόρροια της αστοχίας της (18/30 δίποντα, 3/25 τρίποντα).

Με το Περιστέρι μάλιστα να κολλάει στους 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι οικοδόμησαν μία διαφορά 10 πόντων (32-22 στο 20΄) και όχι μόνο δεν κοίταξαν πίσω, αλλά την εκτόξευσαν στο 30΄ στο μη αναστρέψιμο +17 (49-32).

Κορυφαίος των νικητών ο Βόισλαβ Στογιάνοβιτς με 18 πόντους και 4/8 τρίποντα, ενώ από το Περιστέρι πάλεψε ο Σι Τζέι Χάρις με 21 πόντους.

«ΛΥΓΙΣΕ» ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΡΗ Η ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ

Ποιοτικότερη, στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Τουρκ Τέλεκομ επιβλήθηκε στο Αλεξάνδρειο, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του EuroCup, επί του Άρη με 68-63.

Καθοριστική για την επικράτησή της αποτέλεσε η κυριαρχία της και στις δύο πλευρές της ρακέτας (μάζεψε 49 ριμπάουντ, εκ των οποίων 21 επιθετικά, με τους Θεσσαλονικείς να είναι στα 31).

«Μελανό» σημείο του παιχνιδιού αποτέλεσε ο τραυματισμός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο διεθνής φόργουορντ άφησε υποβασταζόμενος το παρκέ για τα αποδυτήρια με 8’12” να απομένουν για τη λήξη. Το πρόβλημά του προέκυψε σε αιφνιδιασμό που έκανε για την ομάδα του, όντας μέχρι εκείνο το σημείο, εκ των κορυφαίων για την Τουρκ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο). Να σημειωθεί ότι μετά το παιχνίδι διακομίστηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε μαγνητική.

ΜΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Με το… αριστερό εκκίνησε ο Προμηθέας τις υποχρεώσεις του στο εφετινό Basketball Champions League.

Οι Αχαιοί δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους απέναντι στη Νίμπουρκ (Τσεχία), από την οποία και ηττήθηκαν με 78-86, στην πρεμιέρα του 4ου Ομίλου της διοργάνωσης.

Η χαμένη μάχη των ριμπάουντ (33 έναντι 49 της Νίμπουρκ) και τα 17 λάθη, δεν επέτρεψαν στον Προμηθέα να βγάλει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι Αχαιοί έχασαν την επαφή με τους Τσέχους, οι οποίοι πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +5 (39-44) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν μέχρι το φινάλε.

The post Ήττα στην πρεμιέρα του BCL για το Περιστέρι appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.