Ο Τζόλης… ζωγράφισε όλη τη βραδιά του Champions League

Τι τιμή. Τι χαρά. Τι όμορφο σε μια βραδιά που παίζει όλη η Ευρώπη ποδόσφαιρο, να μιλούν όλοι για ένα ελληνόπουλο. Χρειάστηκαν 23 λεπτά στην Αυστρία για να πάρει την μπάλα ο Χρήστος Τζόλης σε θέση έξω αριστερά, να τη φέρει στο δεξί του πόδι και από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια να τη στείλει… συστημένη στα δίχτυα. Ενα γκολ… ζωγραφιά από τον έλληνα εξτρέμ, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρώτη νίκη της ομάδας του στη League Phase του Champions League, γράφοντας το τελικό Στουρμ Γκρατς – Μπριζ 0-1.

Νικητής και μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ και άλλος έλληνας διεθνής χθες βράδυ, ο Βαγγέλης Παυλίδης, που μπορεί να μη σκόραρε αλλά ήταν βασικός στο αδιανόητο 4-0 της Μπενφίκα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στη Λισαβόνα. Είναι δεδομένο πως λίγες μέρες πριν από τη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας για τα ματς με Αγγλία και Ιρλανδία, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαμογελά για την κατάσταση των διεθνών του.

Μεγάλες… σφαλιάρες για δύο μεγαθήρια. Μπάγερν Μονάχου κα Ρεάλ Μαδρίτης έπεσαν στο κανναβάτσο χθες βράδυ από Αστον Βίλα και Λιλ αντίστοιχα με το ίδιο σκορ: 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Μεγάλη ανατροπή από τη Μονακό, που στο τελευταίο 15λεπτο γύρισε το εις βάρος της 2-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό και πήρε βαθμό με το τελικό 2-2. Εύκολη η επικράτηση της Λίβερπουλ με 2-0 απέναντι στην Μπολόνια.

Η Τζιρόνα μαθαίνει για τα καλά το πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι το Champions League. Η Παρί Σεν Ζερμέν τής το έδειξε την πρώτη αγωνιστική, η Φέγενορντ χθες κερδίζοντάς τη σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην Ισπανία με 3-2. Την ίδια ώρα που η Αταλάντα περνούσε σαν… αέρας από το ουδέτερο της Γερμανίας, επικρατώντας της τυπικά γηπεδούχου Σαχτάρ με 4-0 και φτάνοντας τους 4 βαθμούς σε δύο αγωνιστικές. Μια εξαιρετική βάση για τη συνέχεια στον θεσμό.