Zeibekiko Festival την Κυριακή στη Μελβούρνη

Το Zeibekiko Festival Australia ετοιμάζεται να μεταφέρει τον πλούτο του στη Μελβούρνη για μια επική κατάληξη μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμφάνιση στο Σίδνεϊ.

Η δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ έχει αποδειχθεί αρκετά επιτυχημένη με πολυάριθμα sold out εργαστήρια και ειδικές εκδηλώσεις του μέχρι στιγμής στο Σίδνεϊ, ενώ τώρα ετοιμάζεται να μεταδώσει τα θαύματα του ζεϊμπέκικου χορού στη Μελβούρνη  την  Κυριακή, 6 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δύο εργαστήρια ζεϊμπέκικου χορού στο Κέντρο Χορού της Μελβούρνης (Melbourne Dance Centre) -ώρες 12 με 2μμ. και 2-4μμ) και ένα σόου με ρεμπέτικα και σμυρνέικα από το συγκρότημα Estudiantina of Melbourne, με επικεφαλής τον Κώστα Καλαμαρά (Con Kalamaras).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μια μεγάλη επίδειξη στην αίθουσα Brunswick Ballroom, στις 7μμ, όπου θα παρουσιαστεί επίσης το ταλέντο του Κύπριου ειδικού στο ζεϊμπέκικο Χρήστου Σακαλλή (Christos Shakallis) καθώς και χορευτών από την ομάδα Rhythmos του Σίδνεϊ.

Ο Κύπριος ειδικός στο ζεϊμπέκικο, Χρήστος Σακαλλής

Η Σοφία Βεντούρη (Sophia Ventouris), επιμελήτρια του φεστιβάλ, δήλωσε ότι όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για τις εκδηλώσεις της Μελβούρνης.

«Ήδη αρκετοί έχουν αγοράσει εισιτήρια, κάτι που είναι πραγματικά ενθαρρυντικό», δήλωσε η κα Βεντούρη στον «Νέο Κόσμο», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι θα είναι μια ακόμη sold out εκδήλωση, όπως πολλές ήταν στο Σίδνεϊ.

«Ανυπομονώ ιδιαίτερα να βρεθώ στο Brunswick Ballroom και να συνεργαστώ με τον Κώστα Καλαμαρά… Θα καλέσουμε τον κόσμο να χορέψει και αυτός μαζί μας».

Το φεστιβάλπαρουσιάζεται από την Ventouris Productions με έναρξη στις 27 Σεπτεμβρίο. Έχουν αξιοποιηθεί οι γνώσεις του Σακαλλή καθώς και του Έλληνα εμπειρογνώμονα του ζεϊμπέκικου Γιάννη Παγκοζίδη (Yiannis Pagkozidis) – ο οποίος έχει ποντιακή καταγωγή.

H Σοφία Βεντούρη υπογράμμισε ότι «το Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου είναι επίσης ένα νέο βήμα για να φέρουμε περισσότερη γνώση με το χορό, αφού στην προκειμένη περίπτωση αφορά τους παραδοσιακούς και τους πιο σύγχρονους χορούς τύπου ζεϊμπέκικου».

Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της να αξιοποιήσει περισσότερους δασκάλους την επόμενη χρονιά, καθώς θέλουν να επεκτείνουν την τεράστια επιτυχία που έχουν ήδη σημειώσει στις δύο πρώτες διοργανώσεις τους, εμβαθύνοντας ενδεχομένως και σε άλλους χορούς.

*Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό του https://www.zeibekikofestivalaustralia.com.au/, και στις σελίδες του στο Facebook και το Instagram.

Ο Γιάννης Παγκιοζίδης και η Σοφία Βεντούρη στην έναρξη του Φεστιβάλ στο Σίδνεϊ. Φωτογραφίες: SBS
Ο Κύπριος ειδικός στο ζεϊμπέκικο, Χρήστος Σακαλλής

The post Zeibekiko Festival την Κυριακή στη Μελβούρνη appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.