Η οικογένεια Tsindos αναζητά απαντήσεις για την τραγική απώλεια του 17χρονου James

Η ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο του 17χρονου ομογενή James Tsindos, ξεκινά, αύριο Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, ενώπιον της Ιατροδικαστή, Sarah Gerbert, του Coroners Court of Victoria.

Η έρευνα, όπως επισήμανε, η νομική φίρμα Slater and Gordon Lawyers, που εκπροσωπεί τους γονείς του James, Harry και Venetia Tsindos, διεξάγεται «για να διαπιστωθεί εάν η ιατρική περίθαλψη που παρασχέθηκε στον James στις 27 Μαΐου 2021 μετά την κατάποση γεύματος που περιείχε κάσιους ήταν κατάλληλη και εάν υπάρχουν ευκαιρίες πρόληψης που προκύπτουν από τις συνθήκες του θανάτου του».

Όπως υπενθύμιζε η Slater and Gordon Lawyers, ο 17χρονος από το Brighton, πέθανε από αναφυλαξία μετά την κατανάλωση ενός μπολ μπουρίτο (burrito bowl) που παρήγγειλε μέσω διαδικτύου.

Ο θάνατός του συγκλόνισε την ελληνική και κυπριακή κοινότητα της Μελβούρνης, με την είδηση να διαδίδεται και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κύπρου.

Ο James μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Holmesglen Private Hospital, αφού υπέστη αλλεργική αντίδραση στο φαγητό.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κηρύχθηκε «μπλε κώδικας» (code blue) αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου The Alfred, όπου τα μηχανήματα υποστήριξη της ζωής του απενεργοποιήθηκαν πέντε ημέρες αργότερα, την 1η Ιουνίου 2021.

Ο James είχε ιστορικό αλλεργικής ρινίτιδας και άσθματος.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει έως την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Shari Liby (Slater and Gordon’s Medical Law Senior Legal Counsel), θα κάνει μια σύντομη δήλωση έξω από το Δικαστήριο πριν από την έναρξη της διαδικασίας, αύριο το πρωί, αλλά δε θα προβεί σε δημόσια σχόλια κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Ιατροδικαστής Sarah Gebert, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως τόνισε τότε, πολλοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες (medical experts) διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την περίθαλψη που έλαβε ο James.

«Είμαστε συγκλονισμένοι», είχε αναφέρει στον «Νέο Κόσμο» για τον θάνατο του γιου του, το 2021, ο Harry Tsindos σημειώνοντας ότι ο ίδιος, η σύζυγός του Βενετία και οι κόρες του Χριστίνα, Ελπίδα και Γεωργία ήταν συντετριμμένοι από τον αναπάντεχο χαμό του James και αναζητούσαν «απαντήσεις».

O James Tsindos ήταν ο μικρότερος εγγονός του Jimmy Tsindos, του πασίγνωστου σεφ της παροικίας, που είχε δικά του ελληνικά εστιατόρια ενώ πρόβαλε την ελληνική κουζίνα και μέσα από αυστραλιανές τηλεοπτικές εκπομπές.

Πέθανε από αναφυλαξία το 2021 αφού έφαγε ένα μπολ μπουρίτο (burrito bowl) που παρήγγειλε μέσω διαδικτύου, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι τα κάσιους ήταν ένα από τα συστατικά μιας σάλτσας.

Η Ιατροδικαστής Gebert δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, τα εστιατόρια και οι επιχειρήσεις takeaway δεν υποχρεούνται να ενημερώνουν τους πελάτες εάν τα τρόφιμα περιλαμβάνουν συστατικά όπως ξηρούς καρπούς.

Επισήμανε ότι θα κληθούν ιατρικοί εμπειρογνώμονες για να καταθέσουν στοιχεία κατά την ανάκριση που θα πραγματοποιηθεί.

Επίσης, ότι θα διεξάγει έρευνα στο Υπουργείο Υγείας της Βικτώριας για να δει αν χρειάζεται περαιτέρω εκπαίδευση/ενημέρωση της κοινότητας ή επικαιροποίηση των κανονισμών που διέπουν τις εφαρμογές παράδοσης φαγητού (delivery).

The post Η οικογένεια Tsindos αναζητά απαντήσεις για την τραγική απώλεια του 17χρονου James appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.