ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δύο υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ έκαναν συγκέντρωση στην Αθήνα την Τετάρτη – και άλλη μια τολμηρή χθες, λίγο προτού ξεκινήσουν τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια με ελληνικές ομάδες. Σ’ αυτήν του Παύλου Γερουλάνου, η τοποθεσία ήταν αβανταδόρικη και η διοργάνωση σωστή, ταίριαζαν όλα και με το προφίλ του υποψηφίου, την ώρα και την εποχή. Είχε ενδιαφέρον πως ο κόσμος δεν ήταν μόνο γνωστές οργανωμένες φάτσες, αλλά και Αθηναίοι που ήρθαν να παρακολουθήσουν. Στο δε σάουντρακ πριν από την έναρξη της ομιλίας, επιτέλους δεν κυριαρχούσε το πούρο πασοκικό βίντατζ, αλλά νομίζω ότι άκουσα μέχρι και Γιάννη Μηλιώκα.

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Ο Πανελλήνιος του Χάρη Δούκα ήταν πιο ζεστός – φοβήθηκαν τον καιρό, σε περίπτωση που βρέξει. Ομως όλα πήγαν καλά για την Πλατεία Κοτζιά, ο κόσμος έδωσε το παρών και η θερμοκρασία ανέβηκε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δόθηκε δε ιδιαίτερη έμφαση στο αριστερό πέταλο της νέας γενιάς, που γέμισε με συνθήματα όπως «Χάρη, γερά, να πέσει η Δεξιά», «όπως στην Αθήνα, σε κάθε γειτονιά» και «Κυριάκο ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου». Στο τέλος, στις παρέες που έφευγαν και κανόνιζαν να πάνε κάπου κοντά για ποτό, κυριαρχούσε η αισιοδοξία. Αλλά και το μέτρημα: πόσα τηλέφωνα χρειάζεται να κάνουν ακόμα τα τελευταία εικοσιτετράωρα;

ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΜΕΡΕΣ

Μαθαίνω ότι δεν υπήρχε κανένας σκηνοθέτης πίσω από το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του γυρίστηκε σε μια μέρα, με τον τρόπο τον δικό του – «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», το δικό του βίντεο στην τελική. Ξεκίνησε από το σπίτι του στο Κουκάκι και από εκεί συνέχισε στο μετρό της Ακρόπολης, ενώ τα πλάνα με το φέρι είναι γυρισμένα στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα. Ο,τι επαφή με τον κόσμο φαίνεται είναι οι τυχαίες χειραψίες στον δρόμο, ενώ η συγκέντρωση είναι από συνάντηση μελών στη Β’ Πειραιά.

ΜΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στη Νέα Αριστερά έχουν βρει το κοινό τους στις νεότερες γενιές – και σίγουρα «ψάχνονται» στις δεξαμενές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Η απεύθυνση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους κι ένας από αυτούς είναι τα φεστιβάλ: σήμερα και αύριο η Νέα Αριστερά διοργανώνει φεστιβάλ νεολαίας με τον τίτλο «Reclaim», σαν «επανοικειοποίηση» της αριστερής ταυτότητας, αλλά σε λιγότερο μουντρούχικη διάθεση. «Αριστερά σημαίνει δημιουργικότητα, σημαίνει συζήτηση, σημαίνει συλλογικότητα. Γιατί ο αγώνας θέλει και γλέντι» ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος ο Αλέξης Χαρίτσης στο δικό του προσκλητήριο.