Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός και νίκη με 3-0

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης», πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Δύο γκολ πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (45΄,59΄) και ένα ο Σαντιάγκο Έσε (53΄).

Με τον 17χρονο Μουζακίτη να συμπληρώνει την τριάδα της μεσαίας γραμμής, πλάι στον Έσε και τον Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει από την αρχή το ρυθμό του παιχνιδιού. Απέναντί του, βέβαια, ήταν ένας εξαιρετικός αντίπαλος, μια ομάδα που παράγει συνεχώς φάσεις.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου και ένα σοβαρό λάθος του (πρώην «ερυθρόλευκου») Αντρέ Όρτα εκμεταλλεύτηκε ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος κέρδισε τη μπάλα και την έστρωσε στον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία από την πλάτη του Φερέιρα και «αναπάυτηκε» στα δίχτυα του Ματέους. Έστω και με τη βοήθεια της τύχης, ο καταπληκτικός Αγιούμπ Ελ Κααμπί την έκανε πάλι τη «δουλειά» και έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Πολύ νωρίς στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ροντινέι που έκανε «μαγική» εμφάνιση ως εξτρέμ, έκλεψε τη μπάλα και την πέρασε στην περιοχή στον Έσε, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0 στο 53΄. Αν υπήρχε οποιαδήποτε… αφιβολία για την τελική έκβαση της αναμέτρησης, αυτή διαλύθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα. Νέο λάθος της άμυνας της Μπράγκα στην πίεση, νέο κλέψιμο, νέα ασίστ του Ροντινέι και ασίστ στον Ελ Κααμπί ο οποίος πέτυχε το 3-0 στο 59΄.

. Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ροντινέι, Ελ Κααμπί, με τον Μουζακίτη να πραγματοποιεί ντεμπούτο στην Ευρώπη μία εβδομάδα μετά τον Κωστούλα και τον κάτοχο του Conference League να δείχνει τα «δόντια» του.

Κίτρινες: Ρέτσος, Ορτέγκα – Καρβάλιο, Φερέιρα

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80΄ Πιρόλα), Ρέτσος (73΄ Ντόι), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58΄ Γουϊλιαν), Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (73΄ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

 

Ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός: 1-1 με τη Μπόρατς

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός την πορεία του στη League Phase του Conference League, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Μπόρατς στο «Gradski Stadion» της Μπάνια Λούκα, ξοδεύοντας με το… καλησπέρα δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να μπει στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Το γρήγορο γκολ του Μπακασέτα στο 11′ δεν είχε συνέχεια για τους «πράσινους», καθώς ο Ντεσπότοβιτς στο 50′ έφερε το ματς στα ίσα, με τους «πράσινους» να χάνουν στη συνέχεια πολλές ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Τετέ στο 72′.

Κίτρινες: 47′ Σκόρουπ, 55′ Χερέρα, 82′ Γκουλάσιν – 64′ Σένκεφελντ, 72′ Μαξίμοβιτς, 85′ Ίνγκασον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78′ Αράο), Τσέριν (65′ Τετέ), Πελίστρι (65′ Ουναχί), Μπακασέτας (78′ Μαντσινι), Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης).

Νέα ήττα ο ΠΑΟΚ: 0-1 από τη Στεάουα στην Τούμπα και πλέον ο δρόμος της πρόκρισης δυσκολεύει

Εμφανίζοντας για μια ακόμη φορά προβλήματα στην τελική προσπάθεια και αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του ανανεωμένου UEFA Europa League.

Ο Ντάριους Ολάρου δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Ντάνιελ Μπιρλιγκέα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, αλλά αποβλήθηκε στο 56′. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσε ασφυκτικά, είχε δύο δοκάρια με τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ (28′) και Γιάννη Μιχαηλίδη (90’+7′) αλλά γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση

Κίτρινες: Καμαρά, Σάστρε – Τανάσε, Ποπέσκου, Ολάρου, Μπιρλιγκέα, Ταρνοβάνου.

ΚΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70′ Ζίβκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (70′ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (83′ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (70′ Τισουντάλι).όκκινες: Ολάρου (56′).

The post Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός και νίκη με 3-0 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.