Εμερι, ο δήμιος της Μπάγερν

Κακό βράδυ το προχθεσινό και για την Μπάγερν απέναντι σε έναν προπονητή που εξελίσσεται στον δήμιό της, τον Ουνάι Εμερι.

Ο Ισπανός είναι αυτός που ουσιαστικά καθορίζει κάθε πότε χάνει η βαυαρική ομάδα στη διοργάνωση.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε την Μπάγερν με 3-0 για τη φάση των ομίλων. Εκτοτε μεσολάβησαν 41 παιχνίδια χωρίς να ηττηθούν οι Βαυαροί (το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ), μέχρι το βράδυ της Τετάρτης που βρέθηκαν ξανά απέναντι στον Εμερι και τη νέα του ομάδα, την Αστον Βίλα.

Στο ενδιάμεσο, την άνοιξη του 2022, ως προπονητής της Βιγιαρεάλ, ο Εμερι απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά με μία νίκη και μία ισοπαλία.

Οι Γερμανοί παρομοιάζουν τον Εμερι με τον Ζοσέ Μουρίνιο γιατί επίσης τρομοκρατούσε την Μπάγερν ως προπονητής των Τσέλσι, Ιντερ και Ρεάλ.  

Εντυπωσιασμένος από την επίδοση του προπονητή της Αστον Βίλα, ο Τιερί Ανρί τον χαρακτήρισε «διάνοια σε θέματα τακτικής», ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του που έμεινε μόλις έναν χρόνο στην Αρσεναλ.

Τη δήλωση του αγώνα την έκανε πάντως ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, Τζον Ντουράν ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χτύπησε την πόρτα της Μπάγερν λέγοντας «είναι μία από τις ομάδες που πάντα παρακολουθούσα και θα ήθελα να παίξω γι΄αυτήν γιατί είναι σπουδαία». Χαρακτήρισε επίσης την Μπάγερν ως «την ομάδα των ονείρων μου».