Χαμενεΐ: Τα μουσουλμανικά έθνη να ετοιμαστούν για αντίσταση, αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ

Ο εχθρός μας είναι ένας – Νόμιμη πράξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας – Δίκαιη η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

«Ο εχθρός μας είναι ένας» διεμήνυσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, στο κήρυγμά του μετά την προσευχή της Παρασκευής την πρώτη δημόσια εμφάνισή του τα τελευταία 5 χρόνια που πραγματοποιείται στη σκιά της δολοφονίας Νασράλα, των ισραηλινών επιχειρήσεων στο έδαφος του Λιβάνου και της πυραυλικής επίθεσης της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

«Οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο εχθρός μας θέλουν να ρίξουν τον σπόρο της διχόνοιας ανάμεσα στους Μουσουλμάνους. Ο ίδιος εχθρός είναι για τους Παλαιστίνιους, του Λιβανέζους, τους Αιγύπτους και του Ιρακινούς. Ο ίδιος εχθρός είναι για τους λαούς της Υεμένης και της Συρίας» είπε ο Χαμενεΐ μπροστά στο μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο τζαμί στο οποίο έκανε το κήρυγμά του.

Όπως είπε «ο εχθρός λειτουργεί παντού με μια συγκεκριμένη μέθοδο. Αν τελειώσει από μια χώρα, θα προχωρήσει στην επόμενη».

Stunning aerial video of the massive participation of the people of Tehran in Imam Khomeini mosque to offer Friday prayers led by the Supreme Leader of the Islamic Revolution. pic.twitter.com/qbSd8CbcDg

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) October 4, 2024

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα μουσουλμανικά έθνη «να ετομάζονται για αντίσταση», από το Αφγανιστάν μέχρι την Υεμένη και από το Ιράν μέχρι τη Γάζα και τον Λίβανο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε νόμιμη πράξη την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023 ενώ το ίδιο υποστήριξε και για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ την Τρίτη.
«Η επιχείρηση Καταιγίδα Αλ Ακσά ήταν νόμιμη, το ίδιο ήταν και αυτή των Παλαιστινίων. Η άμυνα των Λιβανέζων στη Γάζα είναι μια δίκαιη κίνηση. Η θαυμάσια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεών μας ήταν απόλυτα νόμιμη»

«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Αυτο που θα κρίνουν λογικό και σωστό οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί μας, θα γίνει στον σωστό χρόνο και θα γίνει ξανά στο μέλλον αν χρειαστεί» συνέχισε ο Χαμενεΐ.

«Κάθε χώρα, κάθε λαός έχουν το υπέρτατο δικαιώμα να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους απέναντι στην απόλυτη τυραννία» πρόσθεσε ο Χαμενεϊ ο οποίος νωρίτερα είχε διαβάσει και στίχους από το Κοράνι στην τελετή για τον Χασάν Νασράλα.

«Η επιθυμία του Χασάν Νασράλα για τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ θα ήταν να μην απογοητευτείτε» πρόσθεσε ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα