Συνάντηση Φωτήλα με την ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Ν.Ν. Ουαλίας

Με την ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας συναντήθηκε ο ευρισκόμενος στην Αυστραλίας υφυπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας κ. Ιάσωνας Φωτήλας.

Σε σχετικό δελτίο τύπου η Κοινότητα αναφέρει:

“Το Εκτελεστικό της Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Χάρη Δανάλη τον Γραμματέα κ. Μιχάλη Τσιλίμο και την Αντιπρόεδρο δις Ουρανία (Νία) Καρτέρη, συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 με τον Υφυπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας κ. Ιάσωνα Φωτήλα στα Γραφεία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ παρουσία του Πρέσβεως της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Σταύρου Βενιζέλου και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ κ. . Ιωάννη Μαλλικούρτη.

Η συζήτηση περιεστράφει γύρω από την ιστορία και τις δραστηριότητες της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας και η προσφορά όλων των τμηματων της Κοινότητας προς την ομογένεια, όπως Ελληνικά απογευματινά Σχολεία, Ελληνικό Γηροκομείο, Εκκλησίες, Ελληνικό Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Κοινωνική Πρόνοια και Παιδικοί Σταθμοί. Συζητήθηκαν θέματα Πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας, ως και μελλοντικές επιχορηγήσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αυστραλία για το Ελληνικό Φεστιβάλ Σύδνεϋ και για το ραγδαίως εξελισσόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Χάρης Δανάλης

Μιχάλης Τσιλίμος

Πρόεδρος Γραμματέας”.

The post Συνάντηση Φωτήλα με την ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Ν.Ν. Ουαλίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.