Ο Δρ Γιώργος Βασιλακόπουλος θα παρουσιάσει την νέα συλλογή διηγημάτων του Κ. Καλυμνιού «Εικονοκλάσματα»

Την νέα συλλογή διηγημάτων του Κωνσταντίνου Καλυμνιού «Εικονοκλάσματα» εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος, θα παρουσιάσει στις 3 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 3μμ στον ημιώροφο του Ελληνικού Κέντρου, 168 Lonsdale Street, Melbourne, ο επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου LaTrobe, Δρ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με τα «Εικονοκλάσματα» ο Καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Βρασίδας Καραλής είπε:

«Τα διηγήματα, τα εικονοκλάσματα όπως τα επιγράφει, ωθούν την αφηγηματική του δεινότητα στις πιο οριακές και ταυτόχρονα πιο ολοκληρωμένες αποκρυσταλλώσεις της….

Τα κείμενα αυτά αποτελούν μια μοναδική συμβολή στην διερεύνηση των δυνατοτήτων της ελληνικής να αγγίζει τις μεταιχμιακές συνθήκες νοήματος όπως βιώνονται έξω από την μητροπολιτική Ελλάδα ενώ προσφέρονται ως αξιοσημείωτες παρεμβάσεις στην άρθρωση μιας διαπολιτισμικής γλώσσας των συγκινήσεων.

Ο Καλυμνιός έπλασε έναν υποβλητικό και συναρπαστικό συμβολικό κόσμο που αξίζει να διαβαστεί για τους απροσδόκητους ορίζοντες που ανοίγει στην σύγχρονη λογοτεχνία μας».

Η παρουσίαση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των ακόλουθι οργανώσεων: Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος και Σύνδεσμος Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας.

The post Ο Δρ Γιώργος Βασιλακόπουλος θα παρουσιάσει την νέα συλλογή διηγημάτων του Κ. Καλυμνιού «Εικονοκλάσματα» appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.