ΠτΒ: Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε καλλιτεχνική δημιουργία

Εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο «Γλυπτική και Ζωγραφική» του Γιώργου Μουζουρίδη στη Λεμεσό

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική δημιουργία και τους δημιουργούς και αντιλαμβανόμαστε πλήρως είπε τη σημασία της αναγνώρισης και του επαίνου για κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, ανέφερε χθες βράδυ η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, εγκαινιάζοντας την έκθεση με τίτλο «Γλυπτική και Ζωγραφική» του Γιώργου Μουζουρίδη στη Λεμεσό.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως έχει εντυπωσιαστεί από τον τόσο ξεχωριστό χώρο που έχει ειδικά διαμορφωθεί από τον καλλιτέχνη ώστε να αγκαλιάζει κάθε του έργο. Η κ. Δημητρίου σημείωσε πως παρατηρώντας προσεκτικά τα έργα του Γιώργου Μουζουρίδη πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά με ανθρώπινες μορφές και διακοσμητικά πήλινα αντικείμενα μπορεί κανείς να αντιληφθεί την ανήσυχη καλλιτεχνική του φύση καθώς και να θαυμάσει την προσωπική εικαστική του προσέγγιση.

«Στα γλυπτά που αποτυπώνουν ανθρώπινες μορφές κυριαρχούν ο ερωτισμός η λεπτομέρεια η κίνηση στοιχεία που δημιουργούν στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση του αληθινού. Είναι εμφανής η αγάπη του δημιουργού για το ανθρώπινο σώμα την ομορφιά και την ευεξία αλλά και η ανάγκη του να διαφυλάξει τη σχέση μεταξύ μορφής και περιεχομένου» ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε τους θαμώνες να αφεθούν για λίγο, και να ταξιδέψουν νοερά στον κόσμο της τέχνης του Γιώργου Μουζουρίδη και να αφιερώσουν χρόνο σε κάθε μια από τις εικαστικές δημιουργίες που εκτίθενται στον εκθεσιακό του χώρο και να τις θαυμάσουν αγγίζοντας συνάμα την ψυχή του δημιουργού.

Η έκθεση βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου 241 στη Λεμεσό και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ