Wood και Deering στηρίζουν την πρόταση για Διαπολιτισμικό Μουσείο στη Μελβούρνη

Σε μία κίνηση που στοχεύει να ενισχύσει τη φήμη της Μελβούρνης ως πολυπολιτισμικoύ κέντρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Άρον Γουντ και η υποψήφια αναπληρώτρια δήμαρχος Έριν Ντίρινγκ, ανακοίνωσαν τη στήριξή τους για την ίδρυση ενός Διαπολιτισμικού Μουσείου στην πόλη. Το μουσείο στοχεύει να αναγνωρίσει την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία της Μελβούρνης και να αναδείξει την κληρονομιά και τη συνεισφορά των πολλών πολυπολιτισμικών κοινοτήτων της.

«Το Διαπολιτισμικό Μουσείο θα είναι μια αληθινή αντανάκλαση του ποιοι είμαστε ως κάτοικοι της Μελβούρνης», δήλωσε ο Γουντ κατά την ανακοίνωση.

Η πρόταση για το μουσείο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με πολυπολιτισμικούς φορείς, (και το Ελληνικό Μουσείο) οραματίζεται έναν διαδραστικό και περιεκτικό χώρο 10.000 τ.μ., που θα βρίσκεται στο κτίριο Queens Corner στην περιοχή της Αγοράς Queen Victoria ή σε άλλο κατάλληλο χώρο.

«Δεν θα αναδείξει μόνο τις ιστορίες, την κληρονομιά και τη συνεισφορά των διαφόρων κοινοτήτων μας, αλλά θα λειτουργήσει και ως φάρος κατανόησης, ενσυναίσθησης και διαπολιτισμικού διαλόγου. Είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω αυτό το έργο, το οποίο θα εδραιώσει τη Μελβούρνη ως ηγέτιδα πόλη στον τομέα της πολυπολιτισμικότητας», πρόσθεσε.

Η ομάδα του Γουντ υπογράμμισε ότι το έργο είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της φήμης της Μελβούρνης ως μια ζωντανή, παγκόσμια, πολυπολιτισμική πόλη. Θα είναι το σημαντικότερο πολυπολιτισμικό μουσείο στην Ωκεανία, προσφέροντας πλατφόρμα για διάφορες κοινότητες να μοιραστούν την κληρονομιά και τις συνεισφορές τους. «Αυτός ο χώρος θα καλλιεργήσει τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων, θα ενισχύσει τους κοινούς μας δεσμούς και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους της Μελβούρνης να έρθουν κοντά και να γιορτάσουν τις μοναδικές μας ιστορίες», δήλωσε ο Γουντ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εκστρατείας του Γουντ και της Ντίρινγκ, το προτεινόμενο μουσείο περιγράφεται ως «ένας πραγματικός χώρος του λαού, που αγκαλιάζει διαπολιτισμικές αφηγήσεις και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά». Εάν εκλεγούν, έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν δημοτική γη στο χώρο της Αγοράς Queen Victoria για το μουσείο και να συμβάλουν με 15 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξή του. Πρόσθετη χρηματοδότηση αναμένεται από τις κυβερνήσεις της πολιτείας και της ομοσπονδίας, καθώς και από φιλανθρωπικές συνεισφορές.

Η Ντίρινγκ εκφράστηκε με παρόμοια άποψη, επισημαίνοντας τη διττή αξία του μουσείου, τόσο ως πολιτιστικού όσο και ως οικονομικού πόρου. «Αυτό το μουσείο θα είναι κάτι περισσότερο από ένας πολιτιστικός πυρήνας, θα είναι ένας οικονομικός μοχλός, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και βοηθώντας στην αναζωογόνηση της πόλης μας καθώς συνεχίζουμε να ανακάμπτουμε και να αναπτυσσόμαστε», είπε.

Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το μουσείο θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με προβλέψεις ότι θα συνεισφέρει περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στα τοπικά έσοδα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να ενισχύσει τον τουρισμό και να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην Αγορά Queen Victoria.

Το μουσείο θα προσφέρει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις με στόχο την ενσωμάτωση ατόμων όλων των ηλικιών και υποβάθρων, προάγοντας την πολυπολιτισμικότητα και ενισχύοντας την ταυτότητα της Μελβούρνης ως πολυπολιτισμικής πόλης.

Καθώς η πόλη συνεχίζει να ανακάμπτει από τις πρόσφατες προκλήσεις, το προτεινόμενο Διαπολιτισμικό Μουσείο θα μπορούσε να γίνει ένα ζωτικό κομμάτι του μέλλοντος της Μελβούρνης, λειτουργώντας τόσο ως πολιτιστικό σύμβολο όσο και ως ώθηση για την τοπική οικονομία.

The post Wood και Deering στηρίζουν την πρόταση για Διαπολιτισμικό Μουσείο στη Μελβούρνη appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.