«Κόουτς, ρεπό»!

Σόου του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη εντός και εκτός παρκέ στην άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στην Καρδίτσα (80-66). Ο έλληνας άσος ήταν απολαυστικός αγωνιστικά σημειώνοντας 16 πόντους (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολή) αλλά κυρίως δημιουργώντας το χάιλαιτς του αγώνα – αν όχι την πρεμιέρας – με το εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμά του ύστερα από άστοχο σουτ του Ναν.

Ομως… σκόραρε και στις δηλώσεις.

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, απλά νιώθω καλά και προσπαθώ είτε παίζω ένα λεπτό, είτε περισσότερο, είτε καθόλου να είμαι με το χαμόγελο και θετική ενέργεια. Ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα, για αυτό ο κόουτς ελπίζω να μας δώσει ρεπό, το αξίζουμε» τόνισε ο Καλαϊτζάκης που σήκωσε στο πόδι όλο τον πάγκο (ο Σλούκας έμεινε με το στόμα ανοιχτό) στο κάρφωμα που έκανε.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος, εκτός από τον Καλαϊτζάκη, που έκανε καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι δεν παίζουμε καλό μπάσκετ και αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον» είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν που δεν δίστασε να βγάλει αμέσως αλλαγή τον Δημήτρη Μωραΐτη κάποια στιγμή λέγοντάς του ότι αυτό που παίζει είναι street basket – αυτό που παίζουν στις γειτονιές και στον δρόμο.

Οι πρωταθλητές χωρίς (για διάφορους λόγους) τους Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Οσμάν και Αντετοκούνμπο είχαν κορυφαίους τους Καλαϊτζάκη και Γιούρτσεβεν (15 π., 13 ριμπ.) με τον κόουτς Αταμάν να ξεκουράζει τους περισσότερους βασικούς. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» με κορυφαίο εκ των γηπεδούχων τον Λεωνίδα Κασελάκη (10 π., 4 ριμπ., 2 ασίστ, 3 κλεψ.)

Απόψε (20.15, ΕΡΤ3) ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική στο Λαύριο με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας ηττήθηκε με 82-71 από τη Φενέρμπαχτσε σε μια κακή εμφάνιση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που είχε και φραστικό επεισόδιο με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο φινάλε.

* Στις γυναίκες, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αθηναϊκού στο σημαντικότερο παιχνίδι της πρεμιέρας. Τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71, ΠΑΣ Γιάννινα – Πρωτέας Βούλας 58-37, ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 65-55, Αμύντας – Εσπερίδες Καλλιθέας 72-69, Ηρακλής – Παναθλητικός 71-99.

Ρεπό: Παναθηναϊκός.

* Ο Πανερυθραϊκός πήρε το ντέρμπι από τη Μεγαρίδα στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της πρεμιέρας της Elite League. Τα αποτελέσματα: Ψυχικό – Ελευθερούπολη 85-76, Πρωτέας Βούλας – Βίκος Ιωαννίνων 82-73, Νήαρ Ηστ – Μύκονος 78-91, Πανερυθραϊκός – Μεγαρίδα 84-83, Κόροιβος – Παπάγος 73-66, Τρίκαλα – ΧΑΝΘ 84-64, Ερμής Σχηματαρίου – Εσπερος Λαμίας 81-75.