Τιμήθηκε η 64η επέτειος της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισθέντων και πεσόντων στους αγώνες για λευτεριά της Κύπρου και δοξολογία για την 64η επέτειο της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στην μεγαλόνησο, τέλεσαν την Κυριακή οι Κυπριακές Κοινότητες στον ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Coburg.

Ως γνωστόν, η Δημοκρατία επιτεύχθηκε μετά την επανάσταση της Εθνικής Αντίστασης Κύπριων Αγωνιστών μεταξύ του 1955-159 και με την υπογραφή συμφωνιών από την Ελλάδα, την Αγγλία και την Τουρκία.

Στην ομιλία του, ο π. Ευστάθιος, αναφέρθηκε στους αγώνες και τις θυσίες των Κυπρίων που υπερασπίστηκαν κατά καιρούς το νησί, την πίστη τους προς την Ορθοδοξία και ευχήθηκε την γρήγορη εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης, που να επανενώνει όλους τους κατοίκους.

«Για μένα», είπε ο πατήρ Ευστάθιος, «Κύπρος και Ελλάδα είναι ένα».

Παρόντες, ήταν η Γραμματέας της Κυπριακής Κοινότητας, κ. Αναστασία Σαρακίνη και ο σύμβουλος κ. Χάρης Νεοκλέους, η πρόεδρος της Κοινότητας Αποστόλου Ανδρέα Σανσάην κ. Ελένη Χριστοδούλου, ο γραμματέας της Κοινότητας Βορείων Προαστείων κ. Κώστας Καρατζάς και ο εκπρόσωπος κ. Τόνι Κυριάκου, και, η Οργανωτική γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, κ. Καίτη Γεωργίου.

The post Τιμήθηκε η 64η επέτειος της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.