Μπήκε στο ΤΑΕΠ ανέσυρε μαχαίρι και επιτέθηκε, δεν προηγήθηκε οτιδήποτε λένε μάρτυρες. Ζητούν μόνιμη αστυνομία (pics)

Μπήκε στο ΤΑΕΠ ανέσυρε μαχαίρι και τους χτύπησε, δεν προηγήθηκε οτιδήποτε της επίθεσης λένε μαρτυρίες – Ζητούν μόνιμη αστυνομική παρουσία οι νοσηλευτές – Άφαντος ο δράστης καταζητείται από τις αρχές

Χωρίς να προηγηθεί οτιδήποτε, ο 29χρονος δράστης της επίθεσης κατά νοσηλευτών και ιατρού του ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας εισήλθε ανενόχλητος στα επείγοντα και άρχισε να βρίζει και να επιτίθεται στο προσωπικό. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες και μαρτυρίες από τη σκηνή του επεισοδίου.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο όπως πληροφορείται η Cyprus Times το οποίο και καταζητεί η αστυνομία –φωτογραφία του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα– είχε συχνές επισκέψεις στο ΤΑΕΠ ζητώντας συγκεκριμένα χάπια.

Είναι μάλιστα πρόσωπο καλά γνωστό στην αστυνομία καθώς έχει απασχολήσει για διάφορες υποθέσεις. Τον δράστη συνεχίζει να ψάχνει το ΤΑΕ Λευκωσίας για υπόθεση απόπειρας φόνου, καθώς ως γνωστό ανέσυρε μαχαίρι και απείλησε προσωπικό το πρωί του Σαββάτου.

 Σοβαρές καταγγελίες από ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ. «Ο δράστης ήταν εκεί και η Αστυνομία τον άφησε να φύγει»
 Δίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ ΓΝ Λευκωσίας. Βλέπουν ΠτΔ οι νοσηλευτές

Απαιτούν μόνιμη παρουσία αστυνομικών στα νοσοκομεία

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι νοσηλευτές παγκύπρια εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό όπου όπως υποστηρίζουν ξεχείλισε και το ποτήρι της οργής. Οι νοσηλευτές από τις 8 μέχρι και τις 10 εξυπηρετούσαν μόνο έκτακτα περιστατικά με προσωπικό ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν μιλώντας σε δημοσιογράφους οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ΠΑΣΥΔΥ υπέδειξαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες επιτίθενται στο προσωπικό.

Μάλιστα υπογράμμισαν πως ζητούν όπως αυξηθεί η αστυνόμευση με μόνιμο προσωπικό στα ΤΑΕΠ.

Ευθύνες στην Αστυνομία, βλέπει η ΠΑΣΥΝΟ

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για το πώς έδρασε η Αστυνομία μετά την επίθεση κατά ιατρικού προσωπικού και πολίτη το περασμένο Σάββατο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ, Σάββας Ιακώβου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία χρόνια η Αστυνομία αργεί να ανταποκριθεί σε τέτοια περιστατικά. Στη συνέχεια κληθείς να σχολιάσει στο εάν υπάρχει πρόσωπο ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας απάντησε θετικά ωστόσο όπως ανέφερε δεν είναι στα καθήκοντα του να επέμβει σε τέτοια περιστατικά.

Όσον αφορά το πώς ενήργησαν οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου όταν έφθασαν στον χώρο μετά το περιστατικό ανέφερε ότι κατά την άφιξη τους παρόν ήταν και ο 29χρονος δράστης. Όπως κατήγγειλε ο κύριος Ιακώβου τα μέλη της Αστυνομίας τον ρώτησαν τι συμβαίνει, ενώ δεν έγινε οποιαδήποτε κίνηση για να τον συλλάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 10:00 ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΠτΔ ώστε να ενημερωθεί για το περιστατικό καθώς και για άλλα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές.

Δείτε εικόνες: 

Ο καταζητούμενος

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Χρίστου Μοδέστου, 29 ετών, ο οποίος καταζητείται στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, κ.α τα οποία διαπράχθηκαν  (5/10/2024), στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.