Γιατί είναι κρίσιμο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Για ακόμη μία φορά πριν από διακοπή για τις Εθνικές η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει και με την ήττα από τον Παναιτωλικό έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Η Ενωση είχε την ευκαιρία με νίκη να πάρει διαφορά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά τα έκανε θάλασσα. Αυτή ήταν η τρίτη απώλεια βαθμών σε επτά αγωνιστικές κόντρα σε χαμηλότερης δυναμικότητας αντίπαλο, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να συνεχίζει από εκεί που το άφησε πέρυσι. Ενας από τους βασικούς λόγους που έχασε τον τίτλο η ΑΕΚ ήταν οι γκέλες της με τους θεωρητικά μικρούς όπου είχε αφήσει έντεκα βαθμούς, ενώ στα ντέρμπι τα πήγαινε εξαιρετικά, μέχρι το φινάλε των πλέι οφ τουλάχιστον όπου έχασε από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Φέτος και πάλι ανταποκρίθηκε στο μοναδικό ντέρμπι που έδωσε μέχρι τώρα, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά η κακιά συνήθεια που απέκτησε πέρυσι δεν κόβεται. Δύο χαμένοι βαθμοί με τη Λαμία, δύο στην άδεια Λεωφόρο με την Athens Kallithea και άλλοι τρεις με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Εκεί όπου έπαθε μεγάλη ζημιά και πέρυσι χάνοντας δικό της ματς από 2-0. Οταν έχεις «πετάξει» επτά βαθμούς σε επτά αγωνιστικές με ομάδες που πρώτο στόχο έχουν την παραμονή, το πράγμα δυσκολεύει πάρα πολύ. Και ειδικά όταν μιλάμε για ματς που βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να έχει πάρει η ΑΕΚ. Με τα «θα» κουβέντα δεν γίνεται όμως και η ζημιά είναι ήδη μεγάλη για τους Κιτρινόμαυρους σε ένα πρωτάθλημα που πλην του ΠΑΟΚ βέβαια και οι άλλοι διεκδικητές έχουν κάνει γκέλες. Ο Αλμέιδα και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν άμεσα αυτήν την κατάσταση γιατί αν για παράδειγμα η ΑΕΚ δεν πάρει τη νίκη στο ντέρμπι Δικεφάλων στην επανέναρξη, μπορεί να βρεθεί ακόμη και τέταρτη. Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές και τίποτα να μην κρίνεται τώρα, αλλά κανείς δεν θέλει να κυνηγάει. Πόσω μάλλον η ΑΕΚ που κουβαλάει πάντα και ένα μεγάλος βάρος από το καλοκαίρι με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Τέλος, με κόσμο θα διεξαχθεί το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ καθώς η ΔΕΑΒ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην Ενωση για ένα πανό που αναρτήθηκε πριν από τη σέντρα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην «Αγια-Σοφιά».