Αμεσα αποτελέσματα, αλλιώς τέλος ο Αλόνσο

Ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός. Τρίτο φετινό ντέρμπι, τρίτο ματς χωρίς γκολ. Ο προπονητής του, Ντιέγκο Αλόνσο, μίλησε για καλή προσπάθεια από πλευράς των παικτών του, η διοίκηση το έριξε στη διαιτησία, αλλά η αγωνιστική αλήθεια δεν κρύβεται. Ούτε η βαθμολογική. Το πρώτο σκέλος λέει ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι μια προβληματική ομάδα όσον αφορά την ανάπτυξή της, τη δημιουργία της και φυσικά την αποτελεσματικότητά της. Σε επτά ματς πρωταθλήματος έχει μόλις έξι γκολ. Τι σημαίνει αυτό; Η δέκατη επίθεση στο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε 14 ομάδες. Με λιγότερα γκολ ακόμα και από τον τελευταίο της βαθμολογίας Πανσερραϊκό που έχει σκοράρει επτά τέρματα.

Το δεύτερο σκέλος αποτυπώνεται στη βαθμολογία. Οι Πράσινοι είναι στο μείον επτά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και κυνηγούν από νωρίς. Είναι στο μείον πέντε από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στα play offs. Και είναι στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Πλέον στη διοίκηση ο προβληματισμός είναι έντονος όσον αφορά τον προπονητή. Και η πίστωση χρόνου που του δίνουν πηγαίνει προς το τέλος της. Πώς αλλάζει; Μόνο με νίκες. Αν ο Ουρουγουανός… αντέξει κατά τη διάρκεια της διακοπής, γιατί πολλές φορές ο Αλαφούζος κάνει κινήσεις εκεί που δεν το περιμένεις, τότε θα πρέπει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να κάνει μόνο νίκες. Να κερδίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, διαφορετικά θα φύγει. Να κερδίσει τον Αρη στο ΟΑΚΑ, διαφορετικά θα φύγει. Να κερδίσει τον Βόλο, διαφορετικά θα φύγει. Ενα απαραίτητο τρία στα τρία. Κάθε ματς… τελικός, με την απαίτηση πλέον από τη διοίκηση προς τον προπονητή να είναι και οι νίκες, και να αποδώσει η ομάδα βάσει της αξίας των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ.

Τρία παιχνίδια μετά τη διακοπή στα οποία ο Αλόνσο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Φώτη Ιωαννίδη. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως το πρόβλημα στον προσαγωγό δεν είναι κάτι απλό. Ο έλληνας επιθετικός θα χάσει τα παιχνίδια με ΟΦΗ, Τσέλσι και Αρη που έρχονται μετά τη διακοπή για τις Εθνικές και οι Σπόραρ και Γερεμέγεφ καλούνται να αναλάβουν το επιθετικό βάρος, το οποίο είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα έως τώρα για τους Πράσινους που έχουν σκοράρει μόλις έξι γκολ σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.