Νέα στοιχεία για το άγριο φονικό στην Κυψέλη: Τα ερωτήματα των Αρχών και η κομβική κατάθεση του πατέρα

Το βίντεο – ντοκουμέντο από το άγριο φονικό στην Κυψέλη είναι αποκαλυπτικό. Οι τρεις άνδρες μπλεγμένοι σαν ένα κουβάρι. Οι δυο να επιτίθενται και ο ένας να προσπαθεί να αποφύγει τις μαχαιριές και τα χτυπήματα.

Τα δυο αδέλφια αφήνουν τον ξάδελφό τους αιμόφυρτο και τρέχουν.

Ο 28χρονος, γεμάτος αίματα, με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει, καταφέρνει να συρθεί μέχρι την Πατησίων. Το πλήρωμα περιπολικού της τροχαίας που περνούσε τυχαία από το σημείο τον είδε και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, το ερώτημα της ΕΛ.ΑΣ. αφορά γιατί μετά από 12 χρόνια τα δύο αδέρφια προχώρησαν σε αυτή την κίνηση τώρα και όχι νωρίτερα, με την πιθανότερη απάντηση να είναι πως επειδή τώρα επισκέφτηκε την Ελλάδα ο 28χρονος.

Μεταξύ άλλων, τα δύο αδέρφια τονίζουν πως οι γονείς τους δεν φέρουν καμία ευθύνη, καθώς δεν γνώριζαν ότι ο 17χρονος και ο 19χρονος σκόπευαν να εκδικηθούν για την κακοποίηση που βίωσαν.

«Μας κακοποιούσε»

Τα αδέλφια, μετά το φονικό, επέστρεψαν στο σπίτι τους. Εκεί ενημέρωσαν τη μητέρα τους για το τι είχαν κάνει. Μαζί, πήγαν στο τμήμα Ασφαλείας στην Κυψέλη και παραδόθηκαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, δίπλα σε κάδους, μέσα σ’ ένα πεταμένο ψυγείο δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια με λάμες των 9 εκατοστών, γεμάτες αίματα. Εκεί που τα αδέλφια υπέδειξαν ότι είχαν πετάξει τα φονικά «όπλα».

Οι νεαροί ομολόγησαν την πράξη τους. Ο μικρότερος, το 17χρονο αγόρι, ανέφερε ότι ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον 28χρονο στον λαιμό, χτύπημα που απέβη μοιραίο.

Και οι δύο όμως, σόκαραν αναφέροντας τον λόγο που «όπλισε» το χέρι τους. Ισχυρίζονται ότι ο 28χρονος ξάδελφός τους, τους κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν μικρά παιδιά. Όταν τον είδαν ξανά πριν από λίγες ημέρες που ήρθε στην Ελλάδα, οι μνήμες «ξύπνησαν» κι ο εφιάλτης που ζούσαν τότε, τους κυρίευσε.

«Τα είχε παραδεχτεί όλα»

Στην αστυνομία κατέθεσε και ο πατέρας των αγοριών, στον οποίο προηγουμένως τα παιδιά του είχαν εκμυστηρευτεί τα όσα φέρονται να είχαν περάσει σε νεαρή ηλικία από τον ξάδελφό τους. Ο πατέρας τότε κάλεσε τον ανιψιό του, τον ρώτησε εάν τα όσα μαθαίνει αληθεύουν κι εκείνος φέρεται να το παραδέχτηκε.

«Επικοινώνησα με τον ανιψιό μου και τον ρώτησα αν αληθεύουν αυτά που μου είπαν τα παιδιά μου ότι τους έκανε. Εκείνος παραδέχτηκε και επιβεβαίωσε τα περισσότερα λέγοντάς μου ‘ήταν λάθη που κάναμε παιδιά’», είπε ο πατέρας των καθ’ ομολογίαν δραστών.

Από την πλευρά τους, τα αδέλφια ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι εξοργίστηκαν από την απάντηση που έλαβαν από τον ξάδελφό τους, όταν τον κατηγόρησαν ευθέως για τους βιασμούς τους.

ΑΔΕΛΦΙΑ: Μας βίαζες όταν ήμασταν μικρά. 6 και 4 χρονών παιδάκια. Γιατί; 28ΧΡΟΝΟΣ: Έχουν περάσει χρόνια από όταν έγιναν αυτά, ας τα ξεχάσουμε. ΑΔΕΛΦΙΑ: Δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε το έχουμε ξεπεράσει.

Τα δυο αδέλφια, τα οποία θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ έχουν συλληφθεί και οι γονείς τους, καθώς το ένα νεαρό αγόρι είναι ανήλικο.

Εν θερμώ ή προμελετημένο το έγκλημα;

Μιλώντας στο Live News, o Γιώργος Καλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, ανέφερε ότι οι Αρχές εξετάζουν αν το έγκλημα έγινε εν θερμώ ή ήταν προμελετημένο.

«Αυτό που ερευνά η αστυνομία είναι αν υπήρχε το συστατικό της ψυχικής ορμής ή αν τα δύο αδέλφια είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία. Επίσης, ερευνάται με ποιο μαχαίρι ή με ποια μαχαίρια αφαίρεσαν τη ζωή του ξάδελφού τους», είπε ο κ. Καλιακμάνης.

Και πρόσθεσε: «Ο 17χρονος και ο 19χρονος κάλεσαν το θύμα και του ζήτησαν να συναντηθούν για να συζητήσουν. Κάποια στιγμή του είπαν ότι θυμούνται τον εφιάλτη που έζησαν όταν ήταν μικρά παιδιά, με εκείνον να απαντά ότι όλα πρέπει να ξεχαστούν και ότι δεν έγινε κάτι.  Τότε άρχισαν να τον κυνηγούν. Φαίνεται ο ένας να κρατά το θύμα και ο άλλος τον μαχαιρώνει αλλεπάλληλα».