Ο ομογενής Δρ Σαμ Λιβεριάδης τρέχει στον Μαραθώνιο της Μελβούρνης για τη στήριξη των αστέγων

Ο Ελληνοαυστραλός χειροπράκτης Δρ Σαμ Λιβεριάδης, ετοιμάζεται να συμμετάσχει για δέκατη φορά στον Μαραθώνιο της Μελβούρνης, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, έχοντας αυτή τη χρονιά έναν ιδιαίτερο σκοπό. Ο αγώνας, που φέτος συμπίπτει με τα 64α γενέθλιά του θα γίνει για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού St. Mary’s House of Welcome στο Fitzroy, ο οποίος παρέχει βασική υποστήριξη στους άστεγους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Μελβούρνης.

«Απαιτεί τεράστια προσπάθεια η προετοιμασία όλη τη χρονιά και μετά η ολοκλήρωση του αγώνα των 42,195 χλμ.», δήλωσε ο Δρ Λιβεριάδης στον «Νέο Κόσμο».

«Αυτή τη χρονιά, καθώς κλείνω τα 64, αποφάσισα να το αφιερώσω σε κάτι σημαντικό».

Με την επιθυμία να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ο Δρ Λιβεριάδης έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο, τη συγκέντρωση $5.000, από τα οποία, όπως είπε ο ίδιος, «έχουν ήδη συγκεντρωθεί $1.850 χάρη στις πρώτες συνεισφορές».

«Το St. Mary’s House of Welcome ετοιμάζει γεύματα και προσφέρει υπηρεσίες όπως ντους και καθαρά ρούχα για τους άστεγους καθημερινά», εξηγεί, προσκαλώντας κι άλλους να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Το St. Mary’s House of Welcome, που ιδρύθηκε στις 30 Μαΐου 1960 από τις Αδελφές του Ελέους, είναι φάρος ελπίδας για την κοινότητα των αστέγων στη Μελβούρνη. Ανοιχτό πέντε ημέρες την εβδομάδα, προσφέρει καθημερινά γεύματα, επείγουσα βοήθεια, εγκαταστάσεις ντους και καθαρά ρούχα, μαζί με ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το κέντρο παρέχει επίσης υποστήριξη για εύρεση στέγης και στηρίζει μακροχρόνια αποκατάσταση μέσω δικτύων παραπομπής και προγραμμάτων. Ανοιχτό για ενήλικες και παιδιά συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, αποτελεί ζωτικής σημασίας πόρο για εκατοντάδες άστεγους στη Μελβούρνης.

Ο Δρ Λιβεριάδης κάνει έκκληση στην κοινότητα να συνεισφέρει, προσθέτοντας: «Όπως βλέπετε, έκανα την αρχή, αλλά μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Με την δέκατη συμμετοχή του στον μαραθώνιο, ο Δρ Λιβεριάδης ενσαρκώνει το πνεύμα της αντοχής και της γενναιοδωρίας, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι ατομικές προσπάθειες μπορούν να φέρουν ζεστασιά, ανακούφιση και αλλαγή σε όσους έχουν ανάγκη.

*Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να βρουν το σύνδεσμο στη σελίδα του Oργανισμού «St. Mary’s House of Welcome», www.smhow.org.au

The post Ο ομογενής Δρ Σαμ Λιβεριάδης τρέχει στον Μαραθώνιο της Μελβούρνης για τη στήριξη των αστέγων appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.