Εθνική Ελλάδας: Η γαλανόλευκη θα παλέψει στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην κακή παράδοση με την Αγγλία

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Αυστραλίας) για την 3η αγωνιστική του Nations League όπου οι δύο ομάδες πηγαίνουν ούσες μαζί στην κορυφή με έξι βαθμούς.

Οι Έλληνες διεθνείς έχουν όμως και άλλο ένα κίνητρο αφού θέλουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί απέναντι στα τρία λιοντάρια. Οδηγός τους είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πριν 23 χρόνια.

Η Εθνική μας ομάδα ιστορικά δεν τα πάει καλά απέναντι στην αντίστοιχη της Αγγλίας αφού δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντί της σε εννέα αναμετρήσεις.

Πολύ μικρός είναι, πλέον, ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν μείνει απούλητα για το ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Αγγλία, τ στο «Γουέμπλεϊ», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League B του Nations League.Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ περίπου 300 «μαγικά χαρτάκια» δεν έχουν βει ακόμη τους κατόχους τους, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι την ημέρα του αγώνα αναμένεται να έχουν διατεθεί.

Οι Έλληνες φίλαθλοι περιμένουν με αγωνία το μεγάλο παιχνίδι με τα «Τρία Λιοντάρια» στο θρυλικό γήπεδο του Λονδίνου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ανανεωμένη Εθνική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι μεγάλη, με περισσότερους από 4.500 οπαδούς να έχουν ήδη κλείσει θέση στο «ναό του ποδοσφαίρου».Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι έχουν μείνει απούλητα μόλις 300 εισιτήρια, οπότε εκτός απρόοπτου και αυτά θα «εξαφανιστούν».

ΛεΣυνολικά, Αγγλία και Ελλάδα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες εννέα φορές, με τα τρία λιοντάρια να μετρούν επτά νίκες και άλλα δύο ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Από αυτά τα εννέα παιχνίδια τα έξι είναι επίσημα με τον απολογισμό να είναι τέσσερις νίκες για τους Άγγλους και δύο ισοπαλίες.

Μπορεί η προϊστορία να μην είναι με το μέρος της Εθνικής μας, όμως για τη γαλανόλευκη υπάρχει οδηγός για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ. Πρόκειται φυσικά για το αλησμόνητο 2-2 του Όλντ Τράφορντ στις 6 Οκτωβρίου του 2001.

Ένα παιχνίδι το οποίο έχει χαρακτεί στις μνήμες των Άγγλων φιλάθλων που το μνημονεύουν μέχρι σήμερα κι ας μην πανηγύρισαν τη νίκη. Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, με τα τρία λιοντάρια να αποζητούν τουλάχιστον την ισοπαλία για να κλειδώσουν την απευθείας πρόκριση.

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο του και ένα από εκείνα που άρχισαν να σμιλεύουν τον χαρακτήρα νικητή που ο Γερμανός εμφύσησε στην Ελλάδα και οδήγησε μέχρι την πιο ψηλή κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Εθνική ήταν εντυπωσιακή και πέτυχε να προηγηθεί με τον Χαριστέα στο 36ο λεπτό. Οι Άγγλοι ισοφάρισαν με τον Σέριγχαμ στο 69′ όμως η γαλανόλευκη απάντησε αστραπιαία και ανέκτησε το προβάδισμά της με τον Νικολαΐδη ένα λεπτό αργότερα. Η Αγγλία τελικά περιέσωσε τον βαθμό με ένα εκπληκτικό φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στις καθυστερήσεις και κλείδωσε την παρουσία της στο Μουντιάλ.

Η Ελλάδα δεν νίκησε, έστειλε όμως το μήνυμα προς όλους αλλά και προς τον εαυτό της πως αυτό το ματς ήταν μόνο η αρχή. Ένα μήνυμα που ταξίδεψε 23 χρόνια από τότε στο σήμερα, για να οδηγήσει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο σπουδαίο ραντεβού της Πέμπτης (10/10).

The post Εθνική Ελλάδας: Η γαλανόλευκη θα παλέψει στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην κακή παράδοση με την Αγγλία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.