Η Μελβούρνη υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Μετά το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρώτο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος φθάνει το Σάββατο σε ειδική πτήση με αεροσκάφος που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Anthony Albanese.

Μάλιστα, την Κυριακή στην παρέλαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη αναμένεται να παραστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Anthony Albanese, o οποίος στο Σίδνεϊ του επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 25 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση του καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού.

Σε μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος σημειώνει: «Οι παρούσες γενιές της Ομογένειάς μας διαθέτουν μια σπάνια ευκαιρία να υποδεχθούν στον τόπο όπου έφτιαξαν τη δεύτερη πατρίδα τους, τον Πατριάρχη του Γένους μας, τον θεματοφύλακα της Ορθοδόξου πίστεως, της ιστορίας και των παραδόσεων των προγόνων μας. Στο σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου, όπως και στον υψηλό θεσμό που εκπροσωπεί, βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Παρακαλώ τον ευσεβή και φιλόχριστο λαό μας να αξιοποιήσει την επικείμενη ευλογητή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου ανάμεσά μας, ως μια ευκαιρία πνευματικής αναζωογονήσεως, ενισχύσεως και εμπνεύσεως ενόψει των πολλών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας».

«Ἀστράπτει καί λάμπει ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ».

Τον λόγο αυτό, απέδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στη λαμπρά και πανηγυρική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, κατά την επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή Του στην Αυστραλία, η οποία τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην «καρδιά» του Σίδνεϊ.

Αναλυτικά ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Σίδνεϊ δημοσιεύουμε στην έντυπη έκδοση του “Νέου Κόσμου” της Πέμπτης.

Στη Μελβούρνη οι μαζικότερες εκδηλώσεις υποδοχής του Πατριάρχη θα γίνουν την Κυριακή και αναμένεται να τις παρακολουθήσουν χιλιάδες ομογενείς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα γίνουν η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία (7:30πμ. – 12:00μμ.) στο Margaret Court Arena, Olympic Blvd και η παρέλαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (1:30μμ. – 3:30μμ.) στο KIA Arena, 200 Batman Ave.

Δεδομένου ότι την Κυριακή θα διεξάγεται και ο Μαραθώνιος της Μελβούρνης και θα κλείσουν κάποιες οδικές αρτηρίες της πόλης οι ομογενείς που θέλουν να παραστούν στην λειτουργία και την παρέλαση, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

*Από κάθε Ενορία θα φύγουν πούλμαν για τους χώρους της εκδήλωσης και μπορούν να κλείσουν θέσεις.

*Μπορούν, επίσης, να κλείσουν θέση στο πάρκινγκ μέσω του ακόλουθου λινκ https://prebook.mopt.vic.gov.au/en/.

* Διαφορετικά να πάνε με το τραμ και να κατέβουν στην στάση έξω από το Arena ή πάνε με το τραίνο και να κατέβουν στο Richmond Train Station. Θα χρειαστεί να περπατήσουν λίγα λεπτά.

* Τέλος μπορούν να πάνε με Uber / Taxi

The post Η Μελβούρνη υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.