«Θα σας δω στην Αυστραλία»

Υστερα από δύο αναβολές ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γάλλο Μιλέρ (νο 74) για το Μάστερς της Σαγκάης έγινε χθες με αίσια έκβαση για τον έλληνα πρωταθλητή, που έπειτα από μιάμιση ώρα νίκησε με 2-0 (6-3, 7-6) και προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά. Εκεί όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αφού σήμερα τον περιμένει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (νο 5).

Ο Ρώσος έχει εννέα νίκες σε 13 αγώνες με τον Τσιτσιπά, ο οποίος νίκησε για τελευταία φορά τον Νοέμβρη του 2022 στους τελικούς της ΑΤΡ με 2-1 σετ. Οι σχέσεις των δύο αθλητών δεν ήταν καλές μέχρι πρότινος, ωστόσο ο Στέφανος έσπευσε χθες να λύσει κάθε παρεξήγηση: «Στο παρελθόν είχα πει κάποια άσχημα πράγματα για το παιχνίδι του, αλλά έκανα λάθος. Υπήρχε ένταση μεταξύ μας, αλλά αυτά τα πράγματα λύθηκαν με την πάροδο του χρόνου», είπε.

Την ίδια ώρα η Μαρία Σάκκαρη ανακοίνωνε μέσα από τα social media ότι δεν θα αγωνιστεί άλλο τη φετινή σεζόν και θα επιστρέψει στα courts τον Ιανουάριο στο Αυστραλιανό Οπεν. Ο τραυματισμός της στον ώμο τον Αύγουστο αποδείχθηκε σοβαρός και επέλεξε να ολοκληρώσει όπως πρέπει την αποθεραπεία της από το να ρισκάρει οποιαδήποτε πιθανότητα υποτροπής. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχω εστιάσει στην αποθεραπεία μου και εξαιτίας αυτού θα πρέπει να ολοκληρώσω τη σεζόν νωρίτερα απ’ όσο σχεδίαζα. Θα επιστρέψω δυνατή και χωρίς πόνο. Θα σας δω στην Αυστραλία», έγραψε η Μαρία, η οποία έχει υποχωρήσει στο νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης και πιθανόν θα υποχωρήσει κι άλλο ως το τέλος της χρονιάς. Αλλά όπως λέει, αυτό που την ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το χέρι της.

Δ.ΧΡ.