«Το θαύμα… έγινε. Σώθηκαν συνάνθρωποι μας χάρη στον Κωνσταντίνο». Έγιναν οι μεταμοσχεύσεις στην Κύπρο, δώρα ζωής και στην Ελλάδα

Έσωσε ζωές με τον θάνατο του ο 31χρονος Κωνσταντίνος – Έγιναν ήδη οι μεταμοσχεύσεις στην Κύπρο – Ταξίδεψαν στην Ελλάδα καρδιά και ήπαρ – Η 7η περίπτωση δωρεάς μεταθανάτιου δότη για το 2024 – Συγκινεί η αδερφή του 31χρονου – «Το θαύμα για το οποίο προσευχηθήκατε όλοι έγινε. Σώθηκαν 4 συνάνθρωποι μας χάρη στον Κωνσταντίνο» – Στα λευκά η κηδεία του

Τη στιγμή του πόνου και της οδύνης έδειξαν το μεγαλείο της ψυχής τους και έσωσαν ζωές με τον θάνατο του δικού τους παιδιού.

Η οικογένειά του 31χρονου Κωνσταντίνου Πούρος Χατζημιχαήλ έχει τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμηση όχι μόνον των ασθενών που έγιναν λήπτες των οργάνων του παιδιού τους αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

 Τραγικός επίλογος… Έσβησε ο 31χρονος Κωνσταντίνος που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Περιστερώνα

Το δικό τους παιδί τραυματίστηκε κρίσιμα σε τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, στο δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους και δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν αναστρέψιμη.

«Όταν η οικογένεια είχε πλήρως ενημερωθεί για την καταστροφική βλάβη που είχε πάθει ο εγκέφαλος και όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του, δεν αρνήθηκε. Αντίθετα ήταν πολύ πρόθυμη, έδωσε την συγκατάθεση για να προβούμε να κάνουμε την απόφαση τους πραγματικότητα», ανέφερε η Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων, Χρυστάλλα Δεσπότη, μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

Μάλιστα, στην παρέμβαση της ανέφερε ότι μετά από τις σχετικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί του 31χρονου ήταν υγιείς για να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση. Σημείωσε δε ότι οι νεφροί έχουν ήδη μεταμοσχευθεί στην Κύπρο ενώ η καρδιά και το συκώτι έχουν «ταξιδέψει» στην Ελλάδα.

Πρόκειται, όπως είπε, για την έβδομη περίπτωση φέτος όπου η οικογένεια ασθενών αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα των δικών τους ανθρώπων και μέχρι σήμερα έχουν μεταμοσχευθεί νεφροί σε 14 ασθενείς στην Κύπρο ενώ έχουν σωθεί ζωές και σε χώρες του εξωτερικού.

Συγκινεί η αδερφή του 31χρονου

Στο μεταξύ, το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας αντανακλάται και στην ανάρτηση της αδερφής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πλέον ο παράδεισος είναι πλουσιότερος.

Ο Κωνσταντίνος μας βρίσκεται στην αγκαλιά του Θεού, παρέα με τον παπά μας.

Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που ο Κώτσιος μας, ο Κώτσιος σας, ο Κώτσιος όλων, κατάφερε να ενώσει τόσους ανθρώπους μέσω της προσευχής.

Είμαι σίγουρη ότι είναι αναπαυμένος και χαρούμενος γι’ αυτό, καθώς στην επίγεια του ζωή πάλευε πάντα για έναν καλύτερο κόσμο, για την πατρίδα του, για την πίστη του, για τους φίλους του, για τους συναδέλφους του, για τους συνοδοιπόρους του, για τους σειράες του, για τους συμμαχητές του, για την οικογένεια του.

Ήταν πάντα πρόθυμος, χωρίς να διπλοσκεφτεί, συνειδητά και μεγαλόψυχα να δώσει και τη ζωή του για να σώσει κάποιον άλλον και αυτό έπραξε έστω και την υστάτη. Το θαύμα για το οποίο προσευχηθήκατε όλοι έγινε. Σώθηκαν 4 συνάνθρωποι μας χάρη στον Κωνσταντίνο.

Μπορώ και θα ήθελα να πω πολλά για τον αδελφό μου, αλλά η ταπεινότητα του, η αγνή του δοτικότητα και η υποκειμενικότητα που μπορεί να κρύβει η αδελφική αγάπη δε μου επιτρέπουν να πλέξω κανένα εγκώμιο. Σεβόμενη τον άνθρωπο Κωνσταντίνο θα αρκεστώ στο ότι φάνηκε και συνεχίζει να φαίνεται πως γνωρίζετε όλοι πολύ καλά το ήθος, τον χαρακτήρα και τις αξίες του.

Είμαι πολύ τυχερή και περήφανη που είναι αδελφός μου αλλά επίσης και ανάξια για να κατεβάσω το κεφάλι μου αυτές τις μεγάλες ώρες και να δώσω αξιολύπητο χαρακτήρα στην κοίμηση του Κωνσταντίνου, που πάντα πορευόταν και θα ήθελε να πορευόμαστε με το κεφάλι ψηλά. Το μόνο που οφείλω είναι να προσπαθήσω να συνεχίσω όπως και όσο μπορώ να πορεύομαι στο δρόμο που ο ίδιος χάραξε.

Να συνεχίσετε να προσεύχεστε για τη ψυχή του.

Σας ευχαριστώ εγκαρδίως που σταθήκατε δίπλα μας με ειλικρίνεια και αγάπη σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Παράκληση μου όπως οποιαδήποτε επικοινωνία με την οικογένεια μας να φέρει πρωτίστως διακριτικό αλλά παράλληλα αναστάσιμο και γαλήνιο χαρακτήρα.

Στη μνήμη του ΑΙΩΝΙΟΥ Κώτσιου μας,

πρώτα το ΚΡΑΝΟΣ σας…», αναφέρει η αδερφή του.

Στα λευκά στην κηδεία

Οικογένεια, φίλοι, οικείοι αλλά και άγνωστοι του νεαρού 31χρονου θα του πουν το τελευταίο αντίο την ερχόμενη Παρασκευή.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.

Η οικογένεια καλεί όλους όσους τιμούν την μνήμη του, να παρευρεθούν στην ακολουθία και να προσευχηθούν για την ψυχή του , φορώντας λευκά ενδύματα , που φανερώνουν την πίστη  στον Νικητή του θανάτου, Κύριο ημών Ιησού Χριστό και στην Αιώνια Ζωή που μας χάρισε, με την Ανάσταση Του.

Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια και αντί στεφάνων επιθυμεί να γίνονται εισφορές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.