Σέρρες: Στο εδώλιο 11 άτομα για την έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου όπου σκοτώθηκε ένα παιδί

Σε δίκη για την έκρηξη λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες προ δύο ετών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο  ακόμα, παραπέμπονται 11 άτομα.

Οι κατηγορούμενοι θα παρουσιαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών για να εξηγήσουν τι συνέβη και είχαμε αυτό το τραγικό δυστύχημα στο προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι η φονική έκρηξη είχε  σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2022, στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του σχολείου.

Κατηγορούμενοι είναι ο μηχανικός – επικεφαλής του εργοταξίου, ο υπεύθυνος του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών, έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, ο (τότε) διευθυντής του δημοτικού σχολείου, ο (τότε) διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κι ένας συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 11 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανάλογα με την περίπτωση, για έκρηξη από συγκλίνουσα αμέλεια από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από συγκλίνουσα αμέλεια, από υπόχρεο (όλες οι πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος).

Η υπόθεση φθάνει στα δικαστήρια, ύστερα από έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Σέρρες: Η φονική έκρηξη στο σχολείο

Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, την ώρα του διαλείμματος με αποτέλεσμα κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν τριάντα μέτρα, να πέσουν πάνω στα παιδιά και να τα τραυματίσουν, το ένα εξ αυτών θανάσιμα.

Το παιδί που έχασε τη ζωή του ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού, ενώ τα άλλα δυο ήταν μαθητές της 1ης τάξης και της 4ης δημοτικού αντιστοίχως.

Στο σχολείο πραγματοποιούνταν εργασίες στον χώρο του λεβητοστασίου και ο λέβητας εξερράγη όταν ένας τεχνικός πήγε για να μετατρέψει τον κλασικό λέβητα του σχολείου σε γεωθερμικό.