Σε ομάδα lobbying το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας για προώθηση θεμάτων στο ΕΚ

Kάλεσαν τους Ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία «Μια Ευρώπη για όλες τις ηλικίες»

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου σε συνεργασία με το AGE Platform Europe, δημιούργησαν ειδική ομάδα lobbying για προώθηση θεμάτων της γήρανσης στο Ευρωκοινοβούλιο και κάλεσαν τους Ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία «Μια Ευρώπη για όλες τις ηλικίες», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Παρατηρητηρίου.

Προστίθεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώθηκε ειδική συνεδρία στις Βρυξέλλες για τη δημιουργία ομάδας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, που θα θέσει σε προτεραιότητα και θα προωθήσει τα σοβαρά ζητήματα της γήρανσης του πληθυσμού. Το Παρατηρητήριο εκπροσώπησε στη συνεδρία ο Πρόεδρός του, Δήμος Αντωνίου.

Αναφέρεται επίσης ότι την προσπάθεια «αγκάλιασαν αρκετοί Ευρωβουλευτές με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα κοινωνικά θέματα», μεταξύ των οποίων και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές Κώστας Μαυρίδης, Λουκάς Φουρλάς, Γιώργος Γεωργίου και Μιχάλης Χατζηπαντέλα οι οποίοι «υποστήριξαν την ενεργό, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση και τις αρχές της μη διάκρισης».

Σημειώνεται ακολούθως πως οι τέσσερις Ευρωβουλευτές «θα στηρίξουν την προσπάθεια των δυο οργανισμών και θα προωθήσουν τα θέματα της γήρανσης αλλά και τα πολύ σημαντικά ζητήματα της γεφύρωσης του χάσματος των γενεών».

Αναφέρεται ότι η κοινή προσπάθεια των δυο οργανισμών αντανακλά τη δέσμευση για «μια Ευρώπη που σέβεται τη γήρανση και διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των γενεών» και πως η ομάδα “Μια Ευρώπη για όλες τις ηλικίες” έχει ως στόχο την προώθηση πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις ανισότητες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ζωής και θα ενισχύουν την ίση μεταχείριση και τα δικαιώματα όλων των ηλικιών.

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου και το AGE Platform Europe δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και να ενισχύσουν τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχής δημιουργία της ομάδας “Μια Ευρώπη για όλες τις Ηλικίες”, με την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών που θα ενδυναμώσουν τη θέση των ηλικιωμένων στην κοινωνία και θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την ισότητα για όλες τις ηλικίες, καταλήγει η ανακοίνωση.