«Χρωστάω κέρασμα»

Ο Ολυμπιακός πήρε το θρίλερ με την Πρίμορατς Κότορ στα πέναλτι (8-7 με τον κανονικό αγώνα να λήγει 12-12) στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών στον Πειραιά, με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να κρατάει την ομάδα του ζωντανή όταν μετά το χαμένο πέναλτι του Ντίνου Γεννηδουνιά (οριζόντιο δοκάρι) απέκρουσε το πέναλτι του Σουσιασβίλι και έδωσε συνέχεια στη διαδικασία.

«Οταν έχασα το πέναλτι σκοτείνιασαν όλα, περίμενα ένα θαύμα και το έκανε ο Παναγιώτης. Του χρωστάω έναν καφέ και ένα κλαμπ σάντουιτς το λιγότερο και βλέπουμε μετά» είπε στα «ΝΕΑ» ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ενώ ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος όταν τον ρωτήσαμε τι κέρασμα περιμένει από τον συμπαίκτη του, μίλησε για την ομάδα: «Δύο καλά μπλοκ στην άμυνα στον επόμενο αγώνα, γιατί απόψε δεν ήμασταν καλοί σε αυτόν τον δυνατό μας τομέα».

Ομως ο Ολυμπιακός έχει δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες και έτσι ο βασικός του, ο Μάνος Ζερδεβάς, ήταν αυτός που έβαλε τέλος στον αγώνα αποκρούοντας το πέναλτι του Στανόγιεβιτς και ενώ νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Κάκκαρης είχε ευστοχήσει στο δικό του για το 8-7.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε χειρότερα και είναι σημαντικό που έστω και έτσι πήραμε τη νίκη στα πέναλτι. Η άμυνά μας είχε θέματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε παίξει ούτε ένα παιχνίδι ως τώρα» παραδέχτηκε ο κόουτς του Ολυμπιακού Χέρβο Κόλιανιν, που είδε πάντως τους φουνταριστούς του, ιδιαίτερα τον νεοφερμένο Κώστα Κάκκαρη, αλλά και τους Δημήτρη Νικολαΐδη και Λούκα Λόντσαρ να κάνουν τη ζωή των αντίπαλων αμυντικών ιδιαίτερα δύσκολη με συνεχόμενες κερδισμένες αποβολές και κερδισμένα πέναλτι.

Απόψε, στο ίδιο κολυμβητήριο, παίρνουν τη σκυτάλη οι γυναίκες στον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Σούπερ Καπ, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον κυπελλούχο Εθνικό (20.15 ζωντανά από την πλατφόρμα του MEGA play).

Πρεμιέρα απόψε και για τους τέσσερις εκπροσώπους μας στο Eurocup. O Απόλλωνας (1ος όμιλος) παίζει στο Ντουμπρόβνικ με τη Γιουγκ (19.00), στο 2ο όμιλο η Βουλιαγμένη στις Συρακούσες με την Ορτίτζια (19.30) και ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη με τη Βαζούτας (20.30), ενώ ο Παναθηναϊκός (18.00) φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα.